Κυριακή 17.01.2021
More

  Στα θρανία για τις Πανελλήνιες οι μαθητές τη Δευτέρα

  Μέσα στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και τα μέτρα πρόληψης ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

  Την Τρίτη θα εξεταστούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

  Το πρώτο μάθημα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) για τα Γενικά Λύκεια και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.

  Τους 82.159 φτάνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις με το παλαιό και το νέο σύστημα.

  Σε μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κ. Καμπουράκη αναφέρεται:

  «Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να απευθυνθώ σε καθένα υποψήφιο και σε καθεμιά υποψήφια των Λυκείων της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών  εξετάσεων κλείνει ένας πολυετής κύκλος σχολικής φοίτησης και ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες και νέες προκλήσεις. Είναι η πρώτη σημαντική δοκιμασία που καλείστε να αντιμετωπίσετε αλλά όχι όμως και η τελευταία.

  Να προσέλθετε στις εξετάσεις με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με αυτοπεποίθηση και με ηρεμία διεκδικώντας το αύριο και ανοίγοντας τους δικούς σας δρόμους.

  Να θυμάστε πως στη ζωή θα κληθείτε πολλές φορές να αγωνιστείτε για τους στόχους και τα οράματά σας. Οπλιστείτε με αγωνιστικότητα και αντιμετωπίστε, όχι μόνο τώρα αλλά σε κάθε στάδιο της ζωής σας, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, ως ευκαιρίες ωρίμανσης, εξέλιξης και προόδου.

  Στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε αρωγούς τις οικογένειές σας και τους δασκάλους σας».

  «Σας διαβεβαιώνουμε ότι τόσο το Υ.ΠΑΙ.Θ., όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Ηπείρου αλλά και οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον αγώνα σας, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και αδιάβλητη διαδικασία των εξετάσεων.

  Βιώσαμε όλοι, στελέχη, εκπαιδευτικοί, μαθητές/ τριες και γονείς μια πρωτόγνωρη και δύσκολη χρονιά, όμως το σχολείο κατάφερε, μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, να διατηρήσει ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία.

  Έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά  και χρειαζόμαστε τον ενθουσιασμό, τις ιδέες και τα οράματά σας» προσθέτει ο κ. Καμπουράκης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ