Τετάρτη 24.04.2024
More

  Σταδιακή επανεκκίνηση των ξενοδοχειακών μονάδων

  Για την σταδιακή επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, μίλησαν εκπρόσωποι του συλλόγου ξενοδόχων Ιωαννίνων.

  «Σταδιακά μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν όλες οι μονάδες. Ευελπιστούμε να αυξηθεί η κίνηση», είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ιωαννίνων, κ. Σουρελής. «Το μεγάλο στοίχημα είναι ο Σεπτέμβριος. Τα εισοδήματα έχουν μειωθεί πάρα πολύ και θα έπρεπε το κράτος να κάνει πολλά περισσότερα για να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό. Η σημερινή μέρα δεν μας βρήκε έτοιμους, καθώς άργησαν τα πρωτόκολλα», είπε χαρακτηριστικά. «Περιμέναμε πολλά περισσότερα από τον κ. Λούλη κατά την επίσκεψή του το Σάββατο. Η προβολή και προώθηση της πόλης είναι δευτερεύοντα θέματα, καθώς πρέπει να υπάρξει ροή πελατών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σουρελής.

  Να σώσουμε ό,τι μπορούμε

  «Ανοίγουν μόνο οι ΚΑΔ 5510. Ξεκινάμε από μια μηδενική βάση και θα προσπαθήσουμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε», είπε ο κ. Ζαρκάδας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό.

  «Όλα έρχονται πίσω και θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον εσωτερικό τουρισμό», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

  Ο κ Ζαρκάδας αναφέρθηκε και στη δομή προσφύγων στους Ασπραγγέλους, λέγοντας ότι δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση από τον Γ.Γ. Τουρισμού παρά μόνο ότι υπάρχουν πολεοδομικά ζητήματα. «Εμείς θα περιμένουμε την δικαστική απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ