Σάββατο 20.07.2024
More

  Σταθερές οι τιμές σε αλεύρι και όσπρια

  Όχι μόνο δεν ακρίβυνε το αλεύρι αλλά πιθανόν να έχουμε και πτώση της τιμής, υπογραμμίζει ο κ. Θέμης Τσομπανίδης

  Όχι μόνο δεν ακρίβυνε το αλεύρι αλλά πιθανόν να έχουμε και πτώση της τιμής, υπογραμμίζει ο κ. Θέμης Τσομπανίδης που είναι χρόνια στο χώρο και που εμπορεύεται αλεύρι αλλά και είδη πρώτης ανάγκης που δεν λείπουν από κανένα σπίτι όπως τα όσπρια.

  Στο κατάστημά του, όπου καταγράψαμε το ρεπορτάζ υπάρχει κινητικότητα καθώς πολλοί είναι αυτοί που προμηθεύονται αλεύρι ή που αγοράζουν όσπρια.

  Οι τιμές, τουλάχιστον μέχρι στιγμής παραμένουν ίδιες και δεν έχουν πάρει ανοδική πορεία.

  Όπως μας εξήγησε το αλεύρι κυμαίνεται στο ένα ευρώ το κιλό ενώ τα όσπρια δεν έχουν σημειώσει αύξηση «στο αλεύρι η τιμή είναι σταθερή ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε και μείωση», τονίζει ενώ ερωτηθείς για τις επιπτώσεις των καταστροφών που προκλήθηκαν σε τμήμα του Θεσσαλικού κάμπου εξήγησε ότι η Θεσσαλία παράγει σκληρά σιτηρά, καλαμπόκι και βαμβάκι τα οποία είχαν στο μεγαλύτερο τμήμα μαζευτεί πριν την καταστροφή. «Δεν έχει καταστραφεί, ευτυχώς, όλος ο κάμπος. Έχει υποστεί ζημιά ένα μεγάλο τμήμα και επίσης το πρόβλημα είναι με την φετινή σπορά του κάμπου. Τις επιπτώσεις πάντως θα τις δούμε την επόμενη χρονιά και όχι φέτος», εξηγεί σημειώνοντας ότι οι όποιες ανατιμήσεις δεν δικαιολογούνται.

  Ερωτηθείς για τους ελέγχους εξήγησε τάσσεται υπέρ των ελέγχων καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί η αισχροκέρδεια.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ