Τρίτη 21.05.2024
More

  Σταθερός σύμμαχος των δήμων η ΕΕΤΑΑ- Ιδρύεται παράρτημα Ηπείρου με έδρα τα Γιάννενα

  Από τους πλέον σταθερούς συμμάχους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που έχει αναλάβει την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, με τεράστια κοινωνική αντανάκλαση και συνεισφορά, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και τα προγράμματα που αφορούν στη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ των βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων δομών κοινωφελούς χαρακτήρα.

  Παρότι όμως, οι μέτοχοι της ΕΕΤΑΑ είναι από το καταστατικό της, εκτός από το υπ. Εσωτερικών και οι δήμοι, συλλογικοί φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως η ΠΕΔ Ηπείρου, μέχρι και σήμερα δεν είναι μέτοχος της ΕΕΤΑΑ. Η στρέβλωση αυτή, αλλά και άλλες, όπως όμως και παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των ΟΤΑ και της ΕΕΤΑΑ συζητήθηκαν το πρωί της Κυριακής στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στα Γιάννενα, παρουσία του προέδρου της Ηλία Γιάτσιου, στελεχών της Εταιρείας και της ΠΕΔ Ηπείρου, με τη συμμετοχή αιρετών από την Ήπειρο.

  Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ανακοινώθηκε και επισήμως, η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΕΔ και ΕΕΤΑΑ, για ζητήματα επιμόρφωσης αιρετών και υπαλλήλων, αλλά παράλληλα και η ίδρυση παραρτήματος της Εταιρείας στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα.

  Τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτσης, όσο και ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλ. Γιάτσιος αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα στην κοινή στόχευση των δύο φορέων, για την ταχύτερη απορρόφηση κονδυλίων μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αλλά και του ΠΔΕ, ενώ κομβικής σημασίας θα είναι και η τεχνική υποστήριξη που θα παρέχει η ΕΕΤΑΑ στους δήμους.

  Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ