Δευτέρα 22.04.2024
More

  Στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου ο Γ. Τσίμαρης

  Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Ιωάννινων, Γιάννης Τσίμαρης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, παρέστη στην εκδήλωση για την 33η επέτειο ιδρύσεως της Δημοκρατικής Ένωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία.

  Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με την τέλεση μνημόσυνου για τα εκλιπόντα στελέχη της οργάνωσης, ακολούθησε η επετειακή εκδήλωση, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Οργάνωσης κος Κάγιος Βασίλης ,ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) της Αλβανίας κος Ντούλες Βαγγέλης  καθώς και η  πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα Καμίτση Κων/να.

  Ο βουλευτής κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε ότι αποτελεί τιμή και προνόμιο να εκπροσωπεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην επετειακή αυτή εκδήλωση. ‘’Σήμερα  γιορτάζουμε την ανθεκτικότητα, την αφοσίωση και το ακλόνητο πνεύμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στις νότιες περιοχές της Αλβανίας’’, ανέφερε.

  Στη συνέχεια συνεχάρη τους ηγέτες, τα μέλη και τους υποστηρικτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για τις άοκνες προσπάθειές τους να συμβάλλουν στη δημιουργία θετικών αλλαγών και την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των κοινοτήτων. «Η δέσμευσή σας να χτίζετε γέφυρες και να καταρρίπτετε τα εμπόδια αποτελεί έμπνευση για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Επεσήμανε δε την ανάγκη για προσήλωση μας στις αρχές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την διαφορετικότητα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου η ανθεκτικότητα της ελληνικής μειονότητας βρίσκεται σε μια δοκιμασία, την οποία δεν επέλεξε. Την δοκιμασία του εκλεγμένου ( και φυλακισμένου) Δημάρχου Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και τις αξίες της.

  Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο βουλευτής Ι. Τσίμαρης συνεχάρη τα στελέχη και μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα 33 χρόνια αξιοσημείωτης υπηρεσίας και επιτευγμάτων και ευχήθηκε τα επόμενα χρόνια να φέρουν μεγαλύτερη επιτυχία, συνεργασία και πρόοδο, για ένα λαμπρότερο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ