Παρασκευή 14.06.2024
More

  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ -«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις»

  Όπως εξήγησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο να «συσπειρώσει τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές

  Κάλεσμα ενίσχυσης των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεύθυνε ο Χ. Χριστογιάννης αναφερόμενος στις αποφάσεις που έλαβαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση που διεξήχθη.

  Όπως εξήγησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο να «συσπειρώσει τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που δίνουν μάχη για την ανατροπή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και της πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε., ενάντια στη συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος και την «προοδευτική διακυβέρνηση» που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και παζαρεύει το ”ΜέΡΑ 25”. Παλεύουμε για την ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς».

  Ο κ. Χριστογιάννης στάθηκε στην Αριστερά που πρέπει και μπορεί να σταθεί στο ύψος των αναγκών της λαϊκής δράσης, που θα μπορεί να εμπνεύσει ένα ανατρεπτικό κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα, αντικαπιταλιστικής κατεύθυνσης και επαναστατικής πάλης. Η επιδίωξη για την ουσιαστική ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αποτελεί και συμπυκνώνει τον πολιτικό μας στόχο για μια ουσιαστική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο σήμερα.

  «Παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε., ενάντια στη συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος συνολικά. Για να βαθύνει η κρίση του συστήματος, να οδηγήσει σε ρωγμή και ανατροπές της κυρίαρχης πολιτικής, να ανοίξει ο δρόμος για τις επαναστατικές αλλαγές, για την εργατική εξουσία» είπε χαρακτηριστικά.

  Τέλος απεύθυνε κάλεσε λέγοντας: «Σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, η Γ.Σ. αποφάσισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παρέμβει στην εκλογική μάχη στη βάση του παραπάνω προγράμματος. Ταυτόχρονα, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα στις μαχόμενες δυνάμεις της περιοχής αλλά και της αριστεράς, σε εκείνες τις δυνάμεις που παλέψαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια στα κρίσιμα μέτωπα. Δεν επιδιώκουμε εκλογικές συγκολλήσεις και καιροσκοπικές συμμαχίες. Επιδιώκουμε μία προωθητική ενότητα στη βάση αρχών, με αγωνιστές/στριες και δυνάμεις με τις οποίες υπάρχει συμφωνία στα βασικά πολιτικά ζητήματα, συναγωνιστικές εμπειρίες και μια κοινή πορεία το προηγούμενο διάστημα».

  Τέλος, καλούμε την ΠΣΟ και ΚΣΕ άμεσα να προχωρήσουν σε θέσεις για την 3η συνδιάσκεψη  της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που δεν πρέπι να γίνει πέρα του 2022.

  Η Γ.Σ. καλεί όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες στην Γενική Απεργία Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων 10:30», καταλήγει.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ