Πέμπτη 13.06.2024
More

  ΣΤΑΘΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ -Φουλαρισμένα τα πάντα ενόψει τριημέρου

  Υψηλά ποσοστά αγγίζουν οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σε καταλύματα εντός και εκτός Ιωαννίνων.

  Εκατοντάδες είναι οι επισκέπτες που αναμένεται να ταξιδέψουν από διάφορα μέρη της χώρας για να απολαύσουν τις ομορφιές των Ιωαννίνων και των γυρω περιοχών.

  Το φετινό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, κινείται ήδη με υψηλές πληρότητες, ως μια πρώτη «ένεση» για τους προορισμούς στην άλλη τουριστική Ελλάδα, εκτός των νησιών.

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, διαπιστώνει ότι τα Γιάννενα είναι ψηλά στην προτίμηση των επισκεπτών και οι κρατήσεις ξεπερνούν το 95%: «Τόσο στην πόλη όσο και γενικότερα στον νομό αγγίζουμε το 95% και είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ώρες θα το ξεπεράσουμε γιατί η ζήτηση πράγματι είναι μεγάλη για τους δικούς μας προορισμούς που είναι από τους πλέον δημοφιλείς. Η Ήπειρος  έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής, ενώ ειδικά φέτος κάναμε προσπάθειες ώστε να διατηρήσουμε τις τιμές κοντά στα επίπεδα του 2019 στο άνοιγμα της χειμερινής σεζόν, έστω κι αν είναι αναπόφευκτο να σημειωθούν αυξήσεις τον χειμώνα, όταν και θα αυξηθούν και τα έξοδα θέρμανσης» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι είναι «σταθερά αγαπημένος προορισμός τα Γιάννενα»!

  Αισιοδοξία για αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων

  Κληθείς να σχολιάσει για την ανακοίνωση της απευθείας σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Τελ Αβιβ ο κ. Σιούτης μίλησε για το νέο δρομολόγιο που θα εκτελείται από την AEGEAN. Οι  πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου του 2023, ενώ προβλέπεται να διαρκούν έως και το τέλος της θερινής περιόδου.

  Όπως εξήγησε στη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας  συζητήθηκε η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας. «Εμείς σαν Ένωση Ξενοδόχων στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για την αύξηση των πτήσεων και την απευθείας σύνδεση» τόνισε ο κ. Σιούτης που δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του δρομολογίου που θα ξεκινήσει.

  Τι περιμένουν από τον πρωθυπουργό;

  Την ίδια ώρα στα Γιάννενα θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός που έχει δηλώσει την αγάπη του για την περιοχή και ειδικά για το Ζαγόρι.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στα Γιάννενα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των αρχών και των φορέων της περιοχής.

  Στην ερώτηση τι αναμένει ο ξενοδοχειακός κλάδος από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή ο  κ. Σιούτης απάντησε ότι αναμένει ανακοινώσεις αναφορικά με τους οδικούς άξονες και ειδικότερα το Ιωάννινα- Κακαβιά αλλά και την χρηματοδότηση για την σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ