Πέμπτη 23.09.2021
More

  Στη «μάχη» με νέες κλίνες σε Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα

  Στον συντονισμό για την προετοιμασία των δύο νοσοκομείων της πόλης ώστε να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με covid 19 προχώρησε σύσκεψη χτες παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννη Καρβέλη.

  Η δημιουργία της 4ης Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και οι 24 κλίνες στο Πολυδύναμο του Χατζηκώστα μπαίνουν στη μάχη ώστε να αντιμετωπιστεί και η μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και ειδικά το ΠΓΝΙ ως νοσοκομείο αναφοράς.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα το Πολυδύναμο εισέρχεται δυναμικά και θα στελεχωθεί με το ανάλογο ιατρικό προσωπικό ενώ ανάλογη θα είναι και η  δυνατότητα από πλευράς εξοπλισμού.

  Με τον Δήμαρχο

  Ο Γενικός Γραμματέας είχε το απόγευμα συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή μας μετά τα αυξανόμενα κρούσματα και την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

  Ο Γενικός Γραμματέας είχε την δυνατότητα να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων που συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης για την προετοιμασία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων που το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί από το Υπουργείο Υγείας για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

  Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, από την ερχόμενη Τρίτη και το «Χατζηκώστα» θα νοσηλεύει επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

  Ο κ. Κωτσιόπουλος έκανε λόγο για άρτια προετοιμασία, ενώ σημείωσε ότι η προστασία του συστήματος υγείας επαφίεται στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων από την πλευρά του, ενημέρωσε το Σώμα για τη δημιουργία τέταρτης 4ης ΜΕΛ στο Πανεπιστημιακό και τη δημιουργία μονάδα Covid στο Πολυδύναμο. Το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα αναμένεται να ενισχυθεί με γιατρούς.

  Τέλος, ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι έχει ανοίξει μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας με τα δύο Νοσοκομεία, την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο από το οποίο ζήτησε την άμεση προκήρυξη θέσεων για την ενίσχυση των νοσοκομείων.

  «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές» κατέληξε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ