Τετάρτη 29.05.2024
More

  Στήριξη και υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας

  Τη στήριξη στο δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και την εναντίωση σε σχέδια για ιδιωτικοποίησή της εξέφρασαν με κινητοποίηση σύλλογοι από τον υγειονομικό χώρο και το Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή ιδιαίτερα της ΕΙΝΗ, των συλλόγων εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το Χατζηκώστα, στις δομές Πρόνοιας και των ιατρών των Αστικών Κέντρων Υγείας της Ηπείρου κ.α..

  Στα αιτήματα περιλαμβάνονται:
  Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις δομές. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  Η ανάπτυξη ,στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημοσίων μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  – Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
  – Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας.
  – Σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα
  – Καμία εμπλοκή των κερδοσκοπικών συμφερόντων μέσω ΣΔΙΤ στην Υγεία και Πρόνοια.

  Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει:
  «Χαιρετίζουμε την μαζική μαχητική απεργιακή συγκέντρωση των Υγειονομικών στο κέντρο της πόλης μας. Το αίτημα για καθολικά Δημόσιο Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους, είναι υπόθεση του εργαζόμενου λαού. Οι συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι ιδιωτικές δωρεές, συνολικά η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των υγειονομικών μονάδων (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές δομές) είναι το σχέδιο όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής για μετατροπή του δημόσιου αγαθού της Υγείας σε εμπόρευμα, σε κερδοφόρα μπίζνα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν θα το επιτρέψουμε».
  Η κινητοποίηση έγινε με συγκέντρωση στην πλατεία και πορεία.
  Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ