Σάββατο 25.03.2023
More

  Στις 16 Μαρτίου επανέρχεται η δίκη για τα αγριόγιδα

  Στις 16 Μαρτίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία για το κρούσμα λαθροθηρίας έξι αγριόγιδων, που καταγράφηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2017.

  Το δικαστήριο συνήλθε την Παρασκευή, αλλά δεν προχώρησε τελικά στην έναρξη της εξέτασης των μαρτύρων, αφού προέκυψαν ζητήματα δικονομικής φύσης, που ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην πορεία.

  Η υπεράσπιση ζήτησε την επανεξέταση των δειγμάτων DNA, με το σκεπτικό ότι η εξέταση πριν από τρία χρόνια δεν έγινε με τον ενδεδειγμένο επιστημονικό τρόπο και πως τα αποτελέσματα για την ανάλυση του γενετικού υλικού, δεν προέκυψαν από πιστοποιημένο εργαστήριο.

  Έτσι, το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση και ζήτησε να κληθεί για να καταθέσει ο καθηγητής κ. Σωτηρόπουλος, που ήταν εκείνος που διενήργησε τον έλεγχο και διέκοψε για τις 16 Μαρτίου όπου θα γίνει και η εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.

  Από την άλλη όμως υπήρξε και εξέλιξη στο αίτημα της πολιτικής αγωγής όπως εκφράζεται από την Ε’ ΚΟΗ, που επανέφερε στη διαδικασία το αίτημα μετατροπής και διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, ώστε να αναφέρεται στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και όχι μόνο στην παράβαση του νόμου περί θήρας.

  Η Εισαγγελέας που τόνισε στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι το αδίκημα έχει συσχετιστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα που συνέταξε τη δικογραφία, χθες πρότεινε στο δικαστήριο να επιστρέψει ο φάκελος στον Εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί η μετατροπή της κατηγορίας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει, κάτι που εκτός απροόπτου θα πράξει με την επανέναρξη της διαδικασίας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ