Πέμπτη 30.05.2024
More

  Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η Ολυμπιακή Φλόγα

  «Στάση» στο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έκανε η Ολυμπιακή Φλόγα το πρωί της Τετάρτης σε μία μεγάλη γιορτή με υψηλούς συμβολισμούς που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη.

  Ο συμβολισμός ήταν διπλός καθώς η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και η Φλόγα έχει περάσει από την πόλη των Ιωαννίνων και τις επτά τελευταίες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο για πρώτη φορά η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας έκανε αποδεκτό το αίτημα για την αφή της Φλόγας εντός του Πανεπιστημίου.

  Ο δεύτερος συμβολισμός έχει να κάνει με την επέτειο συμπλήρωσης 60 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε μία περίοδο όπου οι προκλήσεις για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο γίνονται διαρκώς μεγαλύτερες.

  Ο χώρος μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Καρ. Παπούλιας» κατακλύστηκε από εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ το δικό τους ξεχωριστό «χρώμα» έδωσαν με την παρουσία τους δεκάδες μαθητές σχολείων της πόλης που υποδέχθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί την λαμπαδηδρόμο Έλενα Παπασταματοπούλου, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εξασφάλισε τη συμμετοχή της και θα είναι παρούσα στους παραολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο.

  Η Έλενα παρέλαβε την ολυμπιακή δάδα σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το βωμό και κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς αυτόν, υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

  Ακολούθησε η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδας και η ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων από μουσικό σχήμα και χορωδία φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τιμή και αναγνώριση Στο χαιρετισμό της η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας που επέλεξε το Πανεπιστήμιο ως τον δεύτερο σταθμό της Φλόγας για την πόλη των Ιωαννίνων. «Μία επιλογή που αποτελεί τεράστια τιμή για το Πανεπιστήμιό μας και ταυτόχρονα τιμή στην πνευματική παρακαταθήκη της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κρατάμε ψηλά τον πήχη των ακαδημαϊκών επιδόσεων και αγωνιζόμαστε συνέχεια για ένα υψηλό επίπεδο τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης που θα είναι παράλληλα συμπεριληπτική, για μία καλύτερη κοινωνία χωρίς διακρίσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Jean-Luc Lavaud, Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας, και εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και τον Θανάση Βασιλειάδη, Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

  Λίγο μετά, η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό της, την πόλη της Ηγουμενίτσας με δεύτερο λαμπαδηδρόμο τον Άρη Ζάραγκα, επίσης φοιτητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ