Πέμπτη 30.05.2024
More

  Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις χρεώσεις POS, φιλικό IRIS και μικρότερες προμήθειες

  Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κάνει λόγο στα social media περί μειώσεων στις χρεώσεις POS, για το σύστημα IRIS και τις προμήθειες που είναι μικρότερες.

  Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης, μέσω του λογαριασμού του στο TikTok, σημειώνει: «Νομοθετούμε -και θα το κάνουμε αμέσως- τη μείωση κατά 50% των προμηθειών μέσω POS για επιχειρήσεις (ταξί, περίπτερα κτλ) που κάνουν συναλλαγές βασικά μέχρι 10 ευρώ.

  «Μα φτάνει αυτό;» λένε ορισμένοι. Ε, όπως και να το μετρήσουμε είναι ένα βήμα μπροστά. Και δεν είναι μόνο του.

  «Γιατί αυτή η πρωτοβουλία θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, με βάση το οποίο οι επιχειρήσεις δίνουν πολύ μικρότερες προμήθειες σε σχέση με αυτές που καταβάλλουν μέσω τον POS. Και το ένα και το άλλο έχουν προχωρήσει με αυτή την κυβέρνηση! Βάλτε όποια ταμπέλα θέλετε!

  @kostis_hatzidakis

  Νομοθετούμε αμέσως τη μείωση κατά 50% των προμηθειών μέσω POS για επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές βασικά μέχρι 10 ευρώ. Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, το οποίο σημαίνει μηδενικές χρεώσεις για τους πολίτες και πολύ χαμηλότερες προμήθειες για τους επαγγελματίες. Και οι δυο αυτές πολύ θετικές πρωτοβουλίες έχουν προχωρήσει με αυτή την κυβέρνηση! #tiktokgreece #fypgreece #ellada #greece #politiki #neadimokratia

  ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

  Εγώ ξέρω ότι είναι δύο πολύ θετικές πρωτοβουλίες!», καταλήγει ο Υπουργός.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ