Πέμπτη 13.06.2024
More

  Στο Υπ. Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου

  Συνάντηση του δημάρχου, Μ. Ελισάφ, για το στρατόπεδο Βελισσαρίου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά 

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συζήτηση του δημάρχου Ιωαννίνω,ν Μωυσή Ελισάφ, με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, για την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

  Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια αλληλογραφίας που είχε ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση στρατοπέδων στην περιοχή μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο.

  Ο κ. Ελισάφ είχε απευθύνει σχετική επιστολή στο Υπουργείο, όπου είχε αναλύσει όλο το ιστορικό για την παραχώρηση και ακολούθησε η συνάντηση με τον Υφυπουργό που έχει στην αρμοδιότητά του το συγκεκριμένο αντικείμενο.

  Στον Υφυπουργό παραδόθηκε η μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2008 και η οποία αποτελεί βάση των συζητήσεων.

  Το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου που δεν χρησιμοποιείται για κάλυψη στρατιωτικών αναγκών.

  Όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ:

  «Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου έγινε καταρχήν αποδεκτό από τον Υφυπουργό και θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω. Η συνάντησή μας υπήρξε γόνιμη και ουσιαστική και οριοθετήσαμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με πρώτο βήμα την επικαιροποίηση της μελέτης. Πρόθεση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι να αποδώσουν στην πόλη τμήμα του στρατοπέδου και ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι χρειαστεί, ώστε να έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ