Τετάρτη 24.07.2024
More

  Στόχος η αποτελεσματικότερη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης

  Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ) πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στο Υπουργείο Υγείας καθώς και με τον νέο Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θεοχάρη Αθανάσιο. 

  Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΙΚΕΠΡΕ και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», Στέφανος Τζιμογιάννης, ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Δ. Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα», Χρήστος Βαϊτσίδης, ο Ταμίας του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας «Ανέλιξη», Βόσνος Δημήτριος και το Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», Ευθύμιος Ζιγγιρίδης.

  Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας παρευρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ, Λιούπης Αθανάσιος, δείχνοντας ενδιαφέρον για τα θέματα των Κέντρων Πρόληψης, αφού έχει  διατελέσει Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας, για 4 έτη.

  Τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης σχετικά με τη μη δυνατότητα προσλήψεων νέου προσωπικού κάτι το οποίο δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα σε πολλά από τα Κέντρα Πρόληψης, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους.

  Το Πανελλαδικό Δίκτυο παραμένει σταθερό στην άποψή του ότι το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να παραμείνει το ίδιο έχοντας άμεση πρόσβαση και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς. Ασφαλώς το Δ.Σ. του Δικτύου θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικότερα τα Κέντρα Πρόληψης.

  Τέλος, συζητήθηκε η αναγκαιότητα εκπόνησης ενιαίου εσωτερικού κανονισμού για τα Κέντρα Πρόληψης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ