Πέμπτη 18.04.2024
More

  Στόχος η ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων

  Σύσκεψη στο «Χατζηκώστα» με την ΓΓ του υπουργείου Υγείας Λ. Βιλδιρίδη

  Η ενίσχυση με προσωπικό ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα παρουσία της Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, του αναπληρωτή διοικητή Γιάννη Νικόπουλου, του διοικητή του Νοσοκομείου Σπύρου Δερδεμέζη και μελών της διοίκησης.

  Η κ. Βιλδιρίδη έθεσε στο επίκεντρο της επίσκεψής της τις προσλήψεις που θα γίνουν στο σύστημα υγείας. Στόχος της σύσκεψης ήταν αφενός να καταγραφούν τα δεδομένα και αφετέρου να γίνει μια συζήτηση και αξιολόγηση των αναγκών του νοσοκομείου.

  Στις δηλώσεις της εξήγησε ότι το Νοσοκομείο δέχεται πάνω από 100.000 πολίτες στο ΤΕΠ από πολλές περιοχές της χώρας και οι παροχές υγείας είναι σε υψηλό επίπεδο ενώ υπογράμμισε την πρόθεση ενίσχυσης τόσο σε προσωπικό όσο και στον προϋπολογισμό.

  Αναφορικά με τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων εξήγησε ότι αλλάζει πλέον η διαδικασία και το σύνολο των κονδυλίων θα δίνονται στην αρχή του έτους ώστε η κάθε διοίκηση να έχει εικόνα και να κάνει τον προγραμματισμό των δαπανών.

  Ως προς την ενίσχυση σε προσωπικό τόνισε ότι είναι προτεραιότητα να γίνει μια αξιολόγηση των αναγκών και των ελλείψεων που πρέπει να καλυφθούν.

  Με το νέο έτος αναμένεται να  προκηρυχθούν  πάνω από 6000 θέσεις γιατρών, ενώ θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και τουλάχιστον 2000 νοσηλευτές.

  Σε ερώτηση για τις μετακινήσεις γιατρών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άλλων ιδρυμάτων η κα Βιλδιρίδη ανέφερε ότι οι μετακινήσεις γιατρών αποτελούν την έσχατη λύση και εξήγησε ότι υπάρχουν θέσεις που έχουν προκηρυχτεί και δεν έχουν καλυφθεί.

  Για τους επικουρικούς γιατρούς και τη λήξη της θητείας του υποστήριξε ότι είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και θα υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων και πριμοδότηση στις προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία που θα ξεκινήσουν να βγαίνουν στον αέρα από τη νέα χρονιά.

  Στην Άρτα

  Στο Νοσοκομείο της Άρτας βρέθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος που έλαβε μέρος σε σύσκεψη με τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Είχε προηγηθεί αυτοψία της Γενικής Γραμματέως, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο και τεχνική συνάντηση-συνεργασία με τη διοίκηση, τους διευθυντές των κλινικών του και εκπροσώπους τους ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

  Στη σύσκεψη που ακολούθησε, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής, συζητήθηκαν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης και ανάπτυξής του. Τονίστηκε πως ο προϋπολογισμός λειτουργίας του αυξάνεται κατά 500.000 ευρώ. Έγινε, επιπλέον, ειδική αναφορά στην ένταξη του Νοσοκομείου της Άρτας στις μονάδες που θα ανακαινιστούν με πόρους του «Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας».

  Συγκεκριμένα με χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σχεδιάζεται η επέκταση του «Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» (Τ.Ε.Π) αλλά και της «Καρδιολογικής Κλινικής». Ενώ θα πραγματοποιηθούν και οικοδομικές εργασίες, όπως η αλλαγή των δαπέδων.

  Παράλληλα, έγινε λόγος για την αγορά δύο νέων υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων για το αναισθησιολογικό και τη χειρουργική. Καθώς και την επέκταση της σύμβασης του επικουρικού προσωπικού. Ο Γιώργος Στύλιος υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Νοσοκομείου με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό. Σημειώνοντας πως οι συνταξιοδοτήσεις γιατρών και νοσηλευτών δημιουργούν κενά που οφείλουν να καλυφθούν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ