Παρασκευή 01.03.2024
More

  Στόχος η καλύτερη δυνατή λειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών

  Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» της Βουλής των Ελλήνων, Μ. Κεφάλα, επισκέφτηκε τον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

  Ο Πρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», Δ. Πάνου, υποδέχτηκε την κα Κεφάλα και έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από την δομή «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και των παιδιών τους» που έχει ιδρύσει ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» από το 2013, την μοναδική στην Ήπειρο.

  Παρουσιάστηκαν απολογιστικά στοιχεία για την λειτουργία της δομής όλα αυτά τα χρόνια και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της, θέματα στα οποία θα γίνει και αναφορά και στην αυριανή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» της Βουλής των Ελλήνων όπου έχει προσκληθεί να συμμετέχει και ο κ. Πάνου.

  Κατά την διάρκεια της συζήτησης η κα. Κεφάλα ενημερώθηκε και για τις υπόλοιπες δομές του Νομικού Προσώπου και ο κ. Πάνου έθεσε κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» όπως η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και οι ανάγκες για μόνιμους διορισμούς στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

  Η κα Κεφάλα δήλωσε ότι στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών και θα συνεχίσει να το κάνει με το ίδιο ενδιαφέρον.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ