Παρασκευή 05.03.2021
More

  Στον αστερισμό των ειδικών μέτρων τα Γιάννενα

  Τοπικό lockdown στον Δήμο Ιωαννιτών

  Αργά το απόγευμα της Δευτέρας το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψιν το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων ημερών, με εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας και για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου covid – 19 ανακοίνωσε την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στον Δ. Ιωαννιτών, όπως και στην ΠΕ Αχαΐας, με έναρξη από σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

  Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:

  ● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

  ● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

  ● Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

  ● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

  ● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

  ● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

  Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ