Τετάρτη 22.09.2021
More

  Στρατηγική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής

  Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

  Για στρατηγική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο κάνει λόγο η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε ανακοίνωσή της μετά την επίσκεψή της στο Επιμελητήριο.

  Την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, με το συνεχιζόμενο lockdown και την εφαρμογή του click away, συζήτησαν η Μερόπη Τζούφη, ο Άρης Σπέγγος, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών και Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου και τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Βασιλείου, στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

  Διαπιστώθηκε, όπως ανακοίνωσε η βουλευτής η στρατηγική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, με το συνεχιζόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων, ενώ οι καταναλωτές δεν ανταποκρίνονται στο click away, με αποτέλεσμα ο ημερήσιος τζίρος των καταστημάτων να είναι πολύ χαμηλός.

  «Φαίνεται, με το μέτρο αυτό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να πλήττεται η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων και να ευνοούνται μόνο οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Απειλείται, έτσι, η βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και διαφαίνεται το οριστικό κλείσιμο αρκετών από αυτές τους επόμενους μήνες», τονίζεται ακόμα.

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις και τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν στην ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, το οποίο δημιουργήθηκε αυτή την περίοδο, τη διασφάλιση καταβολής του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους και τη διαχείριση της επιστρεπτέας προκαταβολής, με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει μελλοντικά τους ωφελούμενους.

  «Στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, που θα συμβάλλουν στην ομαλοποίηση των υγειονομικών συνθηκών όσο το δυνατόν πιο σύντομα και θα επιτρέψουν το άνοιγμα της αγοράς, αποτρέποντας, έτσι, τα αθρόα λουκέτα και την εκτίναξη της ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζούφη.

  Ο κ. Δημητρίου ζήτησε από τη βουλευτή τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου καθώς οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολοι και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει και πότε θα επανεκκινήσει η οικονομία.

  Ανέδειξε επίσης το ζήτημα της ηλεκτρονικής έκδοσης τιμολογίων που αναμένεται να εφαρμοστεί  από 1η Ιανουαρίου: «Έχουμε ζητήσει να δοθεί παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσα από την πλατφόρμα MyDATA, κάτι που συνέβη σε άλλες χώρες, καθώς πρόκειται για εναρμόνιση με ευρωπαϊκή οδηγία», ανέφερε

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ