Τετάρτη 17.08.2022
More

  Συγκεντρώσεις για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής

  Αύριο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

  Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους:

  «Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου μέρα ανακοίνωσης της Απόφασης της Δίκης της Χρυσής Αυγής καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουμε ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 10 π.μ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε με εκκωφαντικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα των θαυμαστών του Χίτλερ. Αποκάλυψε τον ρόλο τους ως «τάγμα εφόδου» ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Αποκάλυψε τις υπόγειες και όχι μόνο σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ, κέντρα και μηχανισμούς. Μηχανισμούς και προστάτες που κωλυσιεργούσαν την δίκη για χρόνια, που επέτρεψαν στους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, που άλλαξαν τον ποινικό κώδικα για να πέσουν οι χρυσαυγίτες στα μαλακά, που έφτασαν μέχρι και στην ντροπιαστική απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως.

  Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Απέναντι στον φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η απάντηση είναι ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αναγκών. Ένα εργατικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί και που θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους και την νέα γενιά με την ελπίδα του αγώνα.

  Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστήμιου  Ιωαννίνων (Φυσικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών, Ιατρικής) καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην βαρβαρότητα του Φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία! Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ο εργαζόμενος λαός θα βροντοφωνάξει την δική του απόφαση.»

  Στήριξη της ΑΔΕΔΥ

  Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, πάρα την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

  «Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

  Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του. Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Για να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες. Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Τυχόν αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.»

  Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων

  «Το σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΕΚΙ και των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φυσικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών, Ιατρικής) καλούμε κάθε εργαζόμενος – εργαζόμενη του κλάδου μας , κάθε νέο, κάθε άνεργο, να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 7 Οκτωβρη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων στις 10.00π.μ.

  Έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φυσσα, την δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε Αιγύπτιους αλιεργάτες για να βγει επιτέλους η απόφαση του δικαστηρίου για τους ναζί δολοφόνους της Χ.Α.

  Μια εγκληματική οργάνωση όπως η Χ.Α. έχει θέση μόνο μέσα στη φυλακή. Αυτή είναι η απαίτηση κάθε τίμιου εργαζόμενου, όλου του λαού. Ο ρόλος της Χ.Α. ξεκάθαρος, να χτυπήσει το οργανωμένο ταξικό κίνημα, κάθε έναν που διεκδικεί δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τσιράκια των αφεντικών που χτυπάνε όποιον σηκώνει κεφάλι και απαιτεί.

  Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι, φοβισμένους είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα των ταξικών σωματείων μας.

  Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι μαζί να απαιτήσουμε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης με τις ανώτατες ποινές.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ