Δευτέρα 21.06.2021
More

  Συγκρατημένη αισιοδοξία από τις πρώτες κρατήσεις

  Πρόβλημα από τις ακυρώσεις λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ

  Ποδαρικό με το… αριστερό στην επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους στην αφετηρία της νέας τουριστικής σεζόν κάνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου στην Ήπειρο και ειδικότερα στους ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ.

  Οι ισραηλινοί, τα τελευταία χρόνια είναι οι βασικοί επισκέπτες της περιοχής των Τζουμέρκων από το εξωτερικό, με τον αριθμό τους να αυξάνεται εντυπωσιακά κάθε χρόνο.

  Πριν ακόμη δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τα ξενοδοχεία και καταλύματα στα Ιωάννινα, είχαν κρατήσεις σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα από τα μέσα Μαΐου μέχρι και το τέλος καλοκαιριού από τους ισραηλινούς.

  Η έναρξη της εμπόλεμης κατάστασης όμως στη Λωρίδα της Γάζας, από τις αρχές της εβδομάδας με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, μέχρι και χθες, είχαν ως παράπλευρη απώλεια, τις μαζικές ακυρώσεις των κρατήσεων αυτών, αφού απαγορεύτηκαν αι οι αεροπορικές πτήσεις από και προς το Ισραήλ.

  Η Νίκη Νικολάου, από τους ιδιοκτήτες καταλύματος στην περιοχή των Τζουμέρκων, σε μικρή απόσταση από το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, επιβεβαίωσε την παραπάνω αρνητική εξέλιξη, εκφράζοντας την ευχή, να τελειώσουν γρήγορα οι εχθροπραξίες, να επιστρέψει η ειρήνη και ομαλότητα στην περιοχή και να επιτραπεί και πάλι στους ισραηλινούς να ταξιδέψουν. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στη χώρα μας βρίσκονται ήδη από τις αρχές του μήνα κάποιες χιλιάδες ισραηλινών, οι οποίοι είχαν φτάσει με τις πρώτες αεροπορικές πτήσεις από το Ισραήλ, για διακοπές, οι οποίοι όμως μέχρι και σήμερα, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αφού δε μπορούν να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

  Άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα

  Αναφορικά με την επιστροφή στη δουλειά για τον κλάδο του τουρισμού σε όλες του τις εκφάνσεις, η κα Νικολάου μετέφερε τη συγκρατημένη αισιοδοξία, που υπάρχει για την πορεία του τουρισμού το καλοκαίρι, κάτι που αποτυπώνεται από τις κρατήσεις από το εξωτερικό και από το μεγάλο ενδιαφέρον των ελλήνων, που έχουν ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές. Αναφορικά με την υποχρέωση της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η κα Νικολάου τόνισε, ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί χρέος κάθε επιχείρησης και επαγγελματία να ακολουθεί και να εφαρμόζει πιστά τα πρωτόκολλα, αναγνωρίζοντας, τη δυσκολία που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά σε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα.

  «Υπάρχει ήδη κινητικότητα και από το εξωτερικό με κρατήσεις, αλλά και από την Ελλάδα με συνεχείς ερωτήσεις και διερευνητικές επαφές. Για τους έλληνες είναι λίγο νωρίς με την έννοια πως τα σχολεία κλείνουν και φέτος αργά, επομένως όλοι αναζητούν περίοδο διακοπών από τον Ιούλιο και έπειτα. Είναι όμως σαφές, ότι ο κόσμος, έλληνες και ξένοι θέλουν να ξεσκάσουν, θέλουν να κάνουν διακοπές μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε για όλους», ανέφερε η κα Νικολάου.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ