Δευτέρα 18.01.2021
More

  Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

  Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, «ΠΗΓΑΣΟ»

  Πλησιάζουν οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων και δεκάδες συμπολίτες εξαιτίας των συνθηκών και όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορονοϊού αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την καθημερινότητα.

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Πήγασος» λαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία και καλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτή και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

  Συγκεκριμένα έχουν ξεκινήσει την συλλογή ειδών διατροφής τα οποία και θα δώσουν στην διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Ηπείρου για να τα διαθέσει σε άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη.

  Η αντιπρόεδρος του Πήγασου Ελπινίκη Μπάρκα μίλησε για αυτή την πρωτοβουλία καλώντας όλους να βοηθήσουν προσφέροντας ό,τι μπορούν:

  «Φέτος δε θα χορέψουμε με τα χορευτικά μας τμήματα, όπως κάθε χρόνο στην Πλατεία Πάργης, ούτε στις εκδηλώσεις του Δήμου θα συμμετέχουμε, ούτε bazaar θα διοργανώσουμε, ούτε κάλαντα θα τραγουδήσουμε, γιατί τίποτε όπως ξέραμε μέχρι τώρα δεν ισχύει.

  Για τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα διαλέξαμε να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο που πάσχει. Τον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας που η κρίση του κορονοϊού τον έχει φέρει σε ανέχεια και οικονομικό αδιέξοδο.

  Ήδη τα μέλη μας συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να δοθούν σε συμπολίτες μας που δυσκολεύονται αυτές τις μέρες, ακόμη και με την προμήθεια του καθημερινού φαγητού στο οικογενειακό τραπέζι.

  Όλοι μαζί θα βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία. Κανένας μόνος του.

  Γιατί πολιτισμός σημαίνει πρώτα αγάπη, αλληλεγγύη, συμπαράσταση!» τόνισε η κα. Μπάρκα.

  Η συλλογή γίνεται κάθε Δευτέρα 4-6 απόγευμα στο Βαλάνειο, κάθε Τετάρτη 4-6 απόγευμα στο Μαρούτσειο, με μήνυμα στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook στην διεύθυνση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωαννίνων “Πήγασος”.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ