Δευτέρα 25.01.2021
More

  Άρση των αδικιών κατά την εφαρμογή της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

  Επιστολή του Κ. Μπάρκα στο Υπουργείο Οικονομικών

  Επιστολή προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, καθώς και στη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής, απέστειλε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, ζητώντας να αρθούν οι αδικίες και οι στρεβλώσεις που εμφανίζονται κατά την εφαρμογή του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

  Αποτέλεσμα αυτών των στρεβλώσεων, συνεπεία του τρόπου με τον οποίο δομήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, είναι ότι πολλές επιχειρήσεις, μικρομεσαίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να αποκλείονται από την ενίσχυση, καθώς η σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου δεν τους αναγνωρίζει ως δικαιούχους.

  Ως εκ τούτου, ενώ υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα εκείνες που ξεκίνησαν μέσα στο 2020,  που επλήγη πολύ σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να αδυνατεί να λάβει έστω και αυτή τη μερική ελάφρυνση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

  Οι συγκεκριμένες αδυναμίες του τρόπου με τον οποίο σχεδίασε η κυβέρνηση το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είναι που έχει οδηγήσει σε αναστάτωση χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που βλέπουν να μένουν στα λόγια οι κυβερνητικές εξαγγελίες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ