Δευτέρα 03.10.2022
More

  Συνάντηση Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με τον Αυστριακό επίτροπο εμπορίου

  Συνεργασίες μεταξύ αυστριακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων από τα Ιωάννινα

  Με τον Αυστριακό επίτροπο εμπορίου της Αυστριακής πρεσβείας στην Ελλάδα, Christoph Sturm, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δ. Δημητρίου και ο οικονομικός επόπτης, Μάκης Χρυσοστόμου, συνοδευόμενοι από τον εξωτερικό σύμβουλο επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Ε.Ι., Κων. Κυρίτση, στα γραφεία της Αυστριακής πρεσβείας.

  Η συνάντηση κινήθηκε σε πολλά πλαίσια συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να βάζει υψηλά στην ατζέντα της συνεργασίας τα θέματα του Τουρισμού, τροφίμων και ποτών, τεχνολογίας καθώς και τον κλάδο υποστήριξης των κατασκευών.

  Παρουσιάστηκαν όλες εκείνες οι δυνατότητες και οι άξονες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνεργασίες μεταξύ αυστριακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων από τα Ιωάννινα.

  Αναλύθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου η βαθιά ιστορική σχέση που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με την Βιέννη, με τον Αυστριακό επίτροπο να ενθουσιάζεται για την διορατικότητα αλλά και την οξυδέρκεια που διέκρινε τους ευεργέτες που προέρχονταν από τα Ιωάννινα.

  Εταιρείες low cost, συνεργασίες στους κλάδους ενέργειας και τεχνολογίας, συνεργασίες με tour operators, συμμετοχή επιχειρήσεων σε κλαδικές εκθέσεις στην Αυστρία «Future of Building» με υποστήριξη της Αυστριακής πρεσβείας, τοπικά πιστοποιημένα προϊόντα, επαγγέλματα τα οποία υποστηρίζουν τις κατασκευές όπως ξυλεία, κατασκευές αλουμινίου, έπιπλα, μάρμαρα και άλλα ήταν από τα βασικότερα που απασχόλησαν την συζήτηση ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η πρόταση για δράση του Επιμελητηρίου στη Βιέννη σε συνεργασία με τo εμπορικό τμήμα της Αυστριακής πρεσβείας και του εμπορικού τμήματος της Ελλάδας στην Αυστρία.

  Τέλος ο κ. Δημητρίου έκανε την πρόταση στο εμπορικό επίτροπο να συμμετάσχει στην έκθεση τοπικών προϊόντων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και η Αυστρία με δικούς της εκθέτες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ