Παρασκευή 14.06.2024
More

  Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών με την Μ. Κεφάλα

  Η συνάντηση κινήθηκε στον απόηχο του Νομοσχεδίου που αφορά τους Στρατιωτικούς

  Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα έγινε την 1η Μαΐου. Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Ευάγγελο Τσίμαρη και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Στρατσιάνη.

  Η συνάντηση κινήθηκε στον απόηχο του Νομοσχεδίου που αφορά τους Στρατιωτικούς και το οποίο κατατέθηκε προς διαβούλευση την 1η Μαΐου. Επίσης αναπτύχθηκαν λεπτομερώς και τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Ήπειρο.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ένωση:

  Μεταφέρθηκε στην κα Υφυπουργό το κλίμα ανησυχίας και δυσαρέσκειας που επικρατεί στους Στρατιωτικούς από διατάξεις του Νομοσχεδίου το οποίο έχει τεθεί προς διαβούλευση και το οποίο τους αφορά, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρούμενες αλλαγές που συμπεριλαμβάνει και επηρεάζει δυσμενώς τις Ειδικές Κατηγορίες Στρατιωτικών (τρίτεκνοι , πολύτεκνοι, Ελαφράς Υπηρεσίας, οικογένειες με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κλπ) αλλά και τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που πιθανώς να επιφέρει αλλαγές στην καταβολή του.

  Σε τοπικό επίπεδο τα αντικείμενα συζητήσεως συμπεριέλαβαν την ανάγκη τροποποίησης του υπολογισμού Μοριοδότησης των Φρουρών Ηπείρου με ιδιαίτερη έμφαση για τις Μονάδες που εδρεύουν στον Δήμο Πωγωνίου καθότι υφίσταται τεκμηριωμένη βάση χορήγησης επιπλέον μορίων από αυτά που έχουν καθοριστεί.

  Στην Υφυπουργό επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα θεμάτων και προτάσεων της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου(Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ) και της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) για την λύση στο ασφαλιστικό των Μονίμων  Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠ.ΟΠ, την ένταξη των Αξιωματικών εξ ΕΜΘ στην Β μισθολογική κατηγορία και την βαθμολογική – μισθολογική  αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ