Σάββατο 02.03.2024
More

  Συνεδρίαση με απουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

  Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίασαν οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών» και «Πολίτες για την Ανατροπή»

  Την απουσία των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών» και «Πολίτες για την Ανατροπή» από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης καυτηρίασε ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

  «Λυπάμαι για την εικόνα αυτή και για την απουσία των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης προσήλθε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης ο οποίος υποστήριξε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει απαξιωθεί από τη Δημοτική Αρχή και ζήτησε να σταματήσει η τηλεδιάσκεψη.

  Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του σώματος ενημέρωσε ότι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα γίνει συνεδρίαση του σώματος με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του Φίλιππα Τσουμάνη ενώ την Τετάρτη 12 του μήνα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση του σώματος.

  «Δεν εγκαλούμε κανέναν. Η τηλεδιάσκεψη επιλέχθηκε επειδή τα θέματα έχουν κυρίως υπηρεσιακό χαρακτήρα και είθισται να αποφασίζονται δια περιφοράς. Δεν ανταποκρίθηκαν στην δια περιφοράς κάποιες παρατάξεις. Δεν προσήλθαν ούτε στην τηλεδιάσκεψη» απάντησε ο Δήμαρχος.

  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι η πρόσκληση δια περιφοράς συνεδρίαση έγινε με μοναδικό κριτήριο τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων.

  Κολωνάκια στη Νεοφύτου Δούκα

  Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση τέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα της Νεοφύτου Δούκα, όπου τοποθετήθηκαν κολωνάκια.

  Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος απαντώντας σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολούθησε ένταση η οποία εξετάστηκε από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων. Από την Επιτροπή στάλθηκε σχετικό ερώτημα στην Τροχαία, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και μόλις δοθούν οι απαντήσεις το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

  Προσλήψεις Πνευματικού Κέντρου

  Επίσης, δόθηκαν απαντήσεις από την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου για τις προσλήψεις που δρομολογούνται στις εκπαιδευτικές δομές του. Όπως τόνισε οι προσλήψεις που θα γίνουν είναι στα επίπεδα των προηγούμενων ετών και διασφαλίζουν την λειτουργία τους με άριστο τρόπο. «Όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση όλων» τόνισε η κ. Ακονίδου ενώ σε ότι αφορά τα κριτήρια για τις προσλήψεις διευκρίνισε ότι αυτά είναι και κοινωνικά.

  Ο δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι το Πνευματικό Κέντρο και οι δομές του κάνουν ένα εντυπωσιακό έργο και κάθε δαπάνη γίνεται με μέτρο και περίσκεψη. Οι προσλήψεις είναι ανάλογες των αναγκών των εκπαιδευτικών μέτρων και πάντα διέπονταν από κοινωνικά κριτήρια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ