Τετάρτη 28.02.2024
More

  Το Πακιστάν αντιμέτωπο με έξαρση ασθενειών μετά τις πλημμύρες -Βοήθεια $816 εκατ. από τον ΟΗΕ

  Πενταπλασιάστηκε το αρχικό ποσό για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών από τις φονικές πλημμύρες του καλοκαιριού

  που απευθύνει έκκληση να συγκεντρωθεί για το Πακιστάν από 160 εκατομμύρια που ζητούσε προηγουμένως, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να τεθεί υπό έλεγχο μια έξαρση των υδατογενών ασθενειών μετά τις χειρότερες πλημμύρες που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα εδώ και δεκαετίες, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

  Σχεδόν 1.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές την εποχή των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν. Την κρίση αυτή η πακιστανική κυβέρνηση και ο ΟΗΕ αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

  “Τώρα εισερχόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα θανάτου και καταστροφής”, δήλωσε ο Τζούλιεν Χάρνεϊς, ο Συντονιστής Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών του ΟΗΕ για το Πακιστάν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

  “Θα υπάρξει αύξηση της νοσηρότητας μεταξύ των παιδιών και θα είναι αρκετά τρομερή αν δεν δράσουμε γρήγορα για να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση στην αύξηση της παροχής υπηρεσιών υγείας, διατροφής, ύδρευσης και αποχέτευσης στις πληγείσες περιοχές”, επεσήμανε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ