Δευτέρα 18.01.2021
More

  Συνεργασία κλήρου και λαού για την τήρηση των μέτρων

  Επίσκεψη των υπευθύνων της τοπικής Αστυνομίας στη Μητρόπολη 

  Τη Μητρόπολη Ιωαννίνων επισκέφθηκαν ο ταξίαρχος Κων. Δούβαλης, Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και ο αστυνομικός διευθυντής Β. Μουσελίμης, Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όπου είχαν συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμο και συζήτησαν ιδιαιτέρως το ζήτημα της διαφύλαξης των υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

  Συμφώνησαν ότι ο αγώνας για την προστασία όλων των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία είναι κοινός και η ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας αφορά όχι μόνο την Πολιτεία και την Εκκλησία, αλλά και κάθε έναν άνθρωπο και πολίτη.

  Ο Μητροπολίτης διαβεβαίωσε ότι από πλευράς της Μητροπόλεως γίνεται και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς ενημέρωση των κληρικών και των πιστών, ώστε όλοι με υπευθυνότητα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπεύθυνων υγειονομικών αρχών και τα εκάστοτε μέτρα που αποφασίζει η Πολιτεία.

  Ο Μητροπολίτης απευθύνει έκκληση σε κληρικούς και λαϊκούς για την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με πνεύμα ταπεινώσεως, με υπευθυνότητα, με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς κάθε άνθρωπο, ο οποίος δυνητικά θα μπορούσε να καταστεί θύμα της πανδημίας εξαιτίας της παραμικρής απροσεξίας. Ζήτησε, επίσης, από τους υπεύθυνους της τοπικής Αστυνομίας να βοηθήσουν και αυτοί με τη διακριτική παρουσία των ανδρών τους στην απόλυτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ