Παρασκευή 04.12.2020
More

  Τ. Καλογιάννη: Ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο προσαρμοσμένο στις αρμοδιότητες του Δήμου

  Οι απόψεις της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 για την εξέλιξη της πανδημίας

  Η θέση της παράταξης Καλογιάννη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή μας, όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου.

  «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

  Είναι πλέον γεγονός ότι η εξάπλωση του covid-19 πραγματοποιείται ραγδαία στην χώρα μας και η περιοχή μας βρίσκεται, από σήμερα, σε lockdown.

  Εμείς, σε τούτη την δημοτική αίθουσα έχουμε καθήκον να σταθούμε, όσο είναι δυνατόν, σοβαροί και προσεκτικοί στις δημοτικές αποφάσεις που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στο πεδίο της καθημερινότητας και της διαβίωσης υπό την καθοδήγηση των ειδικών που επιτελούν πολύ δύσκολο έργο.

  Καλούμαστε, λοιπόν, να συζητούμε και να αποφασίζουμε με περίσκεψη και με αυξημένη υπευθυνότητα για τις κατευθυντήριες γραμμές που θα απαντήσουν στις νέες ανάγκες που βρίσκονται μπροστά μας, γιατί δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια αυτού του πανδημικού φαινόμενου.

  Στο μέτρο, βέβαια, που μας αναλογεί.

  O δήμος μας, σήμερα, είναι ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας.

  Κινδυνεύουμε να δεχθούμε χειρότερα πλήγματα και σε επίπεδο υγείας και σε επίπεδο οικονομίας.

  Είναι επιτακτικό, έστω και αυτή τη στιγμή, να συνταχθεί και τεθεί σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο προσαρμοσμένο στις αρμοδιότητες του Δήμου, σε συνεργασία με τους ειδικούς.

  Να δοθεί προτεραιότητα:

  • στους μαθητές και εκπαιδευτικούς,
  • στους υπαλλήλους του Δήμου,
  • στους χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων και
  • στους καταυλισμούς των μεταναστών.

  Να λάβουμε πρωτοβουλίες και να ζητήσουμε ειδική χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία. Πιο συγκεκριμένα και ενδεικτικά:

  1)   Να πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών κατά την είσοδό τους στα σχολεία.

  2)   Να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί του ΟΚΠΑΠΑ, ώστε να μπορούν οι δημότες και ειδικά οι μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης να υποβάλλονται σε τεστ covid-19 για να μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους χωρίς φόβο και χωρίς κόστος στις οικογένειες.

  3)   Να υποστηρίξουμε ψυχολογικά τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, οι οποίοι λόγω της πανδημίας έχουν χάσει την δυνατότητα της συντροφιάς στα ΚΑΠΗ.

  4)   Να φροντίσουμε, τον επόμενο μήνα, για τον εμβολιασμό όλων των δημοτικών υπαλλήλων (ειδικά όσων έρχονται σε επαφή με το κοινό) για την εποχική γρίπη καθώς και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων στον Δήμο.

  Αυτές τις σκέψεις θεώρησα σκόπιμο να καταθέσω σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να θέλω να υποκαταστήσω τους ειδικούς, αλλά με την επιθυμία να συνεισφέρω με αυτόν τον τρόπο στην κατάθεση απόψεων σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Δήμο μας.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  Πέτσας: Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό

  Μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις γιορτές, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.