Τρίτη 13.04.2021
More

  Τέλος Μαΐου το άνοιγμα της εστίασης και βλέπουμε

  Το Ταμείο Ανάκαμψης η μόνη λύση και για την εστίαση- Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου, Χρ. Τάτσης

  Τα καταστήματα της εστίασης κινδυνεύουν με αφανισμό, δεν τα βγάζουν πέρα. Και μαζί τους χιλιάδες άνθρωποι που ζουν από αυτά. Δεν πρέπει να μπουν λουκέτα και φυσικά δεν πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά, όπως και έγινε συμβολικά πριν από λίγες ημέρες.

  Η αγωνία του κλάδου είναι μεγάλη, καθώς δεν ξέρουν τι θα γίνει την επόμενη μέρα και αν θα υπάρξει επόμενη μέρα όταν επαναλειτουργήσουν.

  Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης, Χρήστος Τάτσης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που εδώ και μήνες παραμένει στάσιμη. Καμία συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει ληφθεί για τον κλάδο που όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει στο τέλος του Μαΐου.

  Ο κ. Τάτσης και φυσικά όλα τα εκλεγμένα μέλη του σωματείου σε επικοινωνία που έχουν με τον αρμόδιο υπουργό, ζητούν να δοθούν ενισχύσεις απευθείας στους ανθρώπους της εστίασης, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτοί και να διατηρήσουν τις χιλιάδες θέσεις εργασίας.

  Η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ την ίδια ώρα η απώλεια εσόδων από την παύση της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι μεγάλη.

  Πολλά εκατομμύρια χάθηκαν από την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων και η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς από τη μια χάθηκαν έσοδα και από την άλλη η επανεκκίνηση θα είναι μια δύσκολη υπόθεση υψηλού ρίσκου και θα χρειαστεί να δοθούν χρήματα και απαλλαγές από την πλευρά του κράτους.

  Ταμείο ανάκαμψης η μόνη λύση;

  Το τελευταίο μάλιστα απασχολεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ανάμεσα στους οποίους και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που ζήτησε εκ νέου να συζητηθεί το θέμα στην Βουλή, λέγοντας ότι το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης που τόσο πολύ έχει πληγεί από την πανδημία.

  Τα κονδύλια του ταμείου, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της σύσκεψης, είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία για πολλούς κλάδους ανάμεσα στους οποίους και η εστίαση είπε μεταξύ άλλων η κα Γεννηματά τονίζοντας πως «οι συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούν στο μέλλον της χώρας».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ