Τετάρτη 02.12.2020
More

  Θ. Μπέγκας: «Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον τόπο»

  Τις ανακοινώσεις της ΔΕΣΦΑ για την απένταξη του αγωγού φυσικού αερίου από την Κομοτηνή στην Θεσπρωτία, που αφήνουν εκτός σχεδιασμού την Ήπειρο, σχολίασε η παραάταξη «Ενότητα Πολιτών».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στρατηγικής σημασίας προσπέρασε την Ήπειρο και τα Γιάννενα. Οι ανακοινώσεις της ΔΕΣΦΑ για την απένταξη του αγωγού φυσικού αερίου από την Κομοτηνή στην Θεσπρωτία αφήνουν εκτός σχεδιασμού για πολλά χρόνια τον τόπο μας.

  Για μια ακόμη φορά οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες δεν μπόρεσαν να προτεραιοποιήσουν τον στόχο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια διεκδίκηση η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, διασφαλίζοντας και στην Ήπειρο φθηνή ενέργεια, ως βασικό εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

  Η σημερινή Δημοτική Αρχή με τις ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση ήταν για μια ακόμη φορά παντελώς απούσα από ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας για τον τόπο.

  Στη διάρκεια της θητείας μας, ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν ο μόνος πολιτικός φορέας που με στοχευμένες ενέργειες προσπάθησε να αναδείξουμε το μέγεθος της διεκδίκησης.

  Πιο συγκεκριμένα ως Δημοτική Αρχή συμμετείχαμε με ολοκληρωμένη πρόταση στη διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. για την περίοδο 2018-2022, ενώ δε διστάσαμε να συγκρουστούμε με τη Διοίκηση της ΡΑΕ στην ημερίδα που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε το επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην χώρα μας το οποίο παρέπεμπε την έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο στον πολύ μακρινό ορίζοντα.

  Η προσπάθειά μας να συστρατεύσουμε τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου σε μια κοινή διεκδίκηση δυστυχώς δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

  Άλλοι μιλούσαν για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και άλλοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το ζήτημα.

  Το τίμημα αυτών των ενεργειών το πληρώνουμε τώρα.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως η  παράταξή μας, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», είναι παρούσα με όλες τις δυνάμεις της σε οποιαδήποτε συλλογική πρωτοβουλία, προκειμένου να διεκδικήσουμε την ανατροπή του σχεδιασμού της ΔΕΣΦΑ, για το καλό του τόπου.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία

  Εκτενής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Πέτσας για παράταση lockdown: «Θέλουμε περισσότερο χρόνο»

  Παράταση του lockdown προανήγγειλε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σημερινές δηλώσεις του

  Σειρά πήραν τα πλατάνια στην Βορ. Ηπείρου

  Μετά τα πλατάνια που κόπηκαν στο παραλίμνιο και στο Κάστρο, σειρά πήραν τρία ακόμη μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος δένδρα, στη νησίδα της Βορ. Ηπείρου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.