Σάββατο 25.05.2024
More

  ΘΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-«Θα κρυώσει ο κόσμος εάν δεν μειώσουν τον ειδικό φόρο»

  Η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές θα ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου.

  Ωστόσο, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης-εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες κυβερνητικές κινήσεις για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα είναι απαγορευτική για την πλειονότητα των καταναλωτών. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μηδαμινό αφού η τιμή δεν επιτρέπει σε πολλούς να μπουν στη λογική προμήθειας. Ευνοημένοι είναι για ακόμη μια χρονιά όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο λίγο πριν το τέλος της διάθεσης τον Απρίλιο.

  Ο αντιπρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών καυσίμων και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Θανάσης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλιώς «ο κόσμος θα κρυώσει» και θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διάθεση του πετρελαίου που στην περιοχή μας είναι πιθανόν να φτάσει και το 1,15 ευρώ το λίτρο!

  Ήδη, οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν σπάσει το κοντέρ και το ράλι ανόδου συνεχίζεται αφού το πετρέλαιο είναι χρηματιστηριακό προϊόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  Η τιμή του αργού καθορίζει και τις τιμές στα καύσιμα συνολικά. Ήδη, τους τελευταίους μήνες είναι αισθητή η ακρίβεια στα καύσιμα και την αντιλαμβάνεται κάθε οδηγός που σταματά για ανεφοδιασμό στα πρατήρια.

  «Να μειωθεί ο φόρος η μόνη λύση!»

  Ο κ. Παπαδόπουλος δεν βρίσκει άλλη λύση από την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Άλλωστε εάν μειωθεί ο φόρος θα αυξηθεί η κατανάλωση και άρα έσοδα για το κράτος θα υπάρχουν. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι πρατηριούχοι ζητούν το ίδιο πράγμα εξακολουθεί να ισχύει η λογική του παραλόγου: Καύσιμα ακριβά, πετρέλαιο θέρμανσης ακόμη ακριβότερο!

  «Το επίδομα που θα δοθεί δεν θα αφορά όλους. Οι περισσότεροι δεν έχουν αυτό το χρηματικό ποσό της τάξης των 1000 ευρώ για να φουλάρουν δεξαμενές. Πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία. Ειδάλλως ο κόσμος θα κρυώσει».

  Ακριβή μου ενέργεια ….

  Και αν τα προηγούμενα χρόνια η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης άφηνε κάποιους αδιάφορους γιατί χρησιμοποιούσαν άλλες πηγές ενέργειας για να ζεσταθούν, φέτος δεν θα ισχύει το ίδιο.

  Η τιμή του ρεύματος ανέβηκε και θα ανέβει και άλλο και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια. «Το πετρέλαιο είναι μια πηγή ενέργειας που αφενός έχει σταθερή απόδοση και αφετέρου διατηρείται η θερμότητα σε αντίθεση με τα κλιματιστικά που μόλις τα κλείσεις δεν υπάρχει ζέστη ή ψύξη» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος αναμένοντας και την συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας όπου το ζήτημα της τιμής θα τεθεί στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων των εκπροσώπων των πρατηριούχων με κυβερνητικά στελέχη.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ