Σάββατο 29.01.2022
More

  Θετικά μηνύματα από την επιστροφή των φοιτητών

  Αναζητούνται λύσεις για τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία

  Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την πόλη και την τοπική οικονομία γενικότερα με την επαναλειτουργία του Πανεπιστήμιου και την επιστροφή χιλιάδων φοιτητών στα μαθήματα.
  Μία επιστροφή που έδωσε νέα ζωντάνια στην καθημερινότητα της πόλης και του ανώτατου εκπαιδευτικού της ιδρύματος, παράλληλα όμως έδωσε πνοή και στην κινητικότητα από και προς την Πανεπιστημιούπολη.

  Αύξηση κίνησης

  Μπορεί ακόμη να απέχει η πραγματικότητα από τις φυσιολογικές συνθήκες προ πανδημίας, ωστόσο οι εικόνες στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με τα οποία μετακινούνται οι φοιτητές, επιβεβαιώνουν τη σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης. Για τις ώρες αιχμής ωστόσο, όπως είναι από τις 8 μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 2 μέχρι τις 3 το μεσημέρι έχουν ήδη διατυπωθεί κάποιοι προβληματισμοί, αλλά και παράπονα από τους φοιτητές για τον αριθμό των επιβατών, στα αστικά λεωφορεία.

  Σύσκεψη

  Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρύτανη Τριαν. Αλμπάνη με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στεφ. Μουστακλή, ώστε να εξεταστούν οι όποιες δυνατότητες υπάρχουν και από τις δύο πλευρές για την εξομάλυνση των προβλημάτων.

  Όπως ανέφερε ωστόσο ο κ. Μουστακλής, η πληρότητα των λεωφορείων μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει φτάσει καν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, αντιλαμβανόμενος ωστόσο την γενικότερη ανησυχία που υπάρχει λόγω της πανδημίας. Σημείωσε, ότι το Αστικό ΚΤΕΛ τις ώρες αιχμής έχει αυξήσει κατά πολύ τα δρομολόγιά του προς το Πανεπιστήμιο, έχοντας σε πλήρη λειτουργία το σύνολο του στόλου των οχημάτων, ενώ επανέλαβε, πως τηρούνται τα μέτρα προστασίας σε απόλυτο βαθμό, με καθημερινές απολυμάνσεις των οχημάτων.

  «Αν ένα όχημα έχει 100 επιβάτες και η πληρότητά του φτάνει τους 170, η εικόνα που βλέπει και σχηματίζει κάποιος από έξω, είναι πως είναι γεμάτο, όμως αυτό δεν ισχύει. Δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ το ποσοστό της πληρότητας που ορίζει ο Νόμος, ούτε και θα το κάνουμε τώρα, σε συνθήκες πανδημίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

  Ένα ζήτημα που είχε τεθεί και κατά το παρελθόν έχει να κάνει με τη δυνατότητα του Πανεπιστημίου να ορίσει διαφορετικές ώρες έναρξης των μαθημάτων, ώστε να μη συμπίπτουν πολλά μαζί και να δίνεται η δυνατότητα της σταδιακής μετάβασης των φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη.

  «Είναι ένα ζήτημα που και εμείς και ο δήμος Ιωαννιτών, το έχουμε ζητήσει πριν από την πανδημία κιόλας, αλλά είναι θέμα του Πανεπιστημίου εάν και με ποιον τρόπο μπορεί να το υλοποιήσει», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ