Τετάρτη 10.08.2022
More

  Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας σε δράσεις του Erasmus KA 229 στην Πολωνία

  Για πρώτη φορά οι μαθητές του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων δραστηριοποιήθηκαν σε  κινητικότητα ERASMUS KA 229

  Συμμετείχαν σε δράσεις σε σχολείο του Slawno Πολωνίας μαζί με μαθητές άλλων 4 χωρών: Πολωνίας, Ρουμανίας, Τουρκίας και Πορτογαλίας στα πλαίσια εγκεκριμένου σχεδίου με θέμα The New Approaches Opposite Old Stereotypes από 12/09/21 έως 18/09/21.

  Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του σχολείου:

  «Μαθητές και καθηγητές συνεργαστήκαμε, αλληλεπιδράσαμε, γνωρίσαμε στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας των ιδιαίτερα φιλόξενων και οργανωτικών Πολωνών. Νιώσαμε περήφανοι για την Πατρίδα μας και τους πολυτάλαντους μαθητές μας.

  Επιστρέψαμε στο σχολείο μας με έντονους προβληματισμούς ,οραματιζόμενοι ένα μέλλον όπου  οι άνθρωποι θα είναι έτοιμοι να ζήσουν αρμονικά με σεβασμό και κοινή αποδοχή.

  Βιώσαμε ότι οι άνθρωποι, ως ξεχωριστές προσωπικότητες, πρέπει να είναι ένας λόγος για να γιορτάσουν, όχι για να υποκινήσουν συγκρούσεις. Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, θρησκευτικές πρακτικές και πεποιθήσεις, οικογενειακή γραμμή ή ιδέες, αισθανόμαστε ότι όλα τα άτομα έχουν δικαίωμα να γίνονται σεβαστά.»

  Συμμετείχαν οι μαθητές:

  1. Αθανασίου Βασίλης
  2. Αποστόλου Κάτια
  3. Έξαρχος Απόστολος
  4. Ευαγγέλου Κωσταντίνος
  5. Ζέρμα Δήμητρα

  Συνόδεψαν οι καθηγήτριες:

  1. Μπολιάρη Ελένη
  2. Τσάγκα Βασιλική

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ