Παρασκευή 23.10.2020
More

  Θύμιζε… την πρώτη μέρα στον Παιδικό

  Κάτι από μία κανονική πρώτη ημέρα των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ θύμισε το πρωινό της Δευτέρας, αφού η παρατεταμένη παραμονή των παιδιών στο σπίτι λόγω της πανδημίας, απαιτεί πλέον ένα διάστημα νέας προσαρμογής για να ενταχθούν ομαλά και πάλι στο σχολικό περιβάλλον.

  Αυτό ήταν το ένα χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΚΠΑΠΑ στο δήμο Ιωαννιτών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημ. Πάνου, που πραγματοποίησε επίσκεψη σε αρκετούς σταθμούς, συνοδεία του αντιπροέδρου Ι. Τσίμαρη και της διευθύντριας κας Θάνου.

  Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν όπως ανέφερε, η μικρότερη προσέλευση του αναμενομένου, καθώς είχαν ζητηθεί σχετικές ενημερώσεις από τους γονείς και σε αντίθεση με ό,τι είχαν δηλώσει, τελικά ο αριθμός βρεφών και νηπίων που πήγαν τη Δευτέρα στους σταθμούς, ήταν κατά πολύ μειωμένος.

  Ο κ. Πάνου έκανε μνεία στο σύνολο των εργαζομένων και στις καθαρίστριες για την απόλυτη ετοιμότητα ώστε να υποδεχθούν τα παιδιά σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν πλέον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

  Τέλος, έκανε γνωστό, πως ένας αριθμός εργαζομένων έκανε χρήση του δικαιώματος αδειών ειδικού σκοπού, ενώ ένας άλλος αριθμός εργαζομένων δεν έκανε χρήση του δικαιώματος αυτού, αν και είχε τη δυνατότητα.

  Tην πρώτη εβδομάδα επιστροφής στην κανονικότητα οι σταθμοί του ΟΚΠΑΠΑ θα λειτουργούν εκ περιτροπής για τα βρέφη –νήπια ως φάση προσαρμογής και την Παρασκευή θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

  Οι εγγραφές-επανεγγραφές για την σχολική χρονιά 2020-21 συνεχίζονται κανονικά και λήγουν στις 15 Ιουνίου.
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη»

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη», λέει ο Χ. Χαρίσης

  Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα έγγραφα και οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30

  Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα ξημερώματα τίθεται από το Σάββατο σε ισχύ για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο κινδύνου   

  Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα

  Ανίχνευση κορωνοϊού μεν, αλλά και χωρίς ίχνη περιοχές που είχαν δώσει θετικό σήμα παλιότερα

  Στο επίκεντρο το «κοκκίνισμα» των Ιωαννίνων

  Συζήτηση εφ' όλης της ύλης στο περιφερειακό συμβούλιο

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.