Τετάρτη 22.09.2021
More

  Τι αλλάζει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας

  Μετά την απόφαση για το πέρασμα της αρμοδιότητας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

  Στη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα του ΠΓΝΙ περιήλθαν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και άλλες δομές που ανήκαν διοικητικά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ των υφυπουργών Παιδείας Άγγελου Συρίγου και αναπληρωτή υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη αντίστοιχα.

  Με την ΚΥΑ αυτή μπήκε ένα τέλος στη διαδικασία της αντιπαράθεσης των τελευταίων μηνών μεταξύ των δύο νοσοκομείων και των ψυχιατρικών τους δομών με τον Θωμά Υφαντή, διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ να κάνει λόγο για μία διεκδίκηση της νομιμότητας η οποία και επήλθε με τη συγκεκριμένη απόφαση.

  «Δεν ήταν και δεν είναι ιδιοκτησιακό ζήτημα. Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα συνεχίσει να λειτουργεί με τις υπηρεσίες που πρέπει, με επιπλέον προσωπικό, ώστε να καταστεί σε κορμό της ψυχιατρικής περίθαλψης στην περιοχή. Το όραμά μας είναι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας να είναι ο συντονιστής των ενεργειών κάλυψης των αναγκών του πληθυσμού. Μιλάμε ουσιαστικά για μία μεταφορά από το νοσοκομείο στην κοινότητα, ώστε να λειτουργεί ως χώρος πρώτης υποδοχής των ψυχιατρικών περιστατικών.

  Το νοσοκομείο προορίζεται για νοσηλεία και εξειδικευμένη θεραπεία και όχι για συνταγογραφήσεις ή για συμβουλές όπως δυστυχώς γίνεται», σημείωσε αρχικά ο κ. Υφαντής, μιλώντας στο ITV.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ