Τετάρτη 05.10.2022
More

  Προβληματισμός για τις συνεχείς παρατάσεις των lockdown

  Η διαχείριση της πανδημία στο επίκεντρο της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι μεταφέρθηκε ο προβληματισμός που επικρατεί και στην τοπική κοινωνία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα για τις συνεχείς παρατάσεις των lockdown, και για το ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, που οι εμβολιασμοί γίνονται μεν, αλλά με πολύ αργό ρυθμό.

  Η αφορμή για τη συζήτηση δόθηκε από την καθιερωμένη πια ενημέρωση του Σώματος από τον δήμαρχο για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, με έναν συνολικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, που προσεγγίζει, ίσως και να ξεπερνά με τα χθεσινά δεδομένα τα 200, μόνο στα όρια του δήμου Ιωαννιτών.

  Ο κ. Ελισάφ σημείωσε ωστόσο πως το ευχάριστο είναι, ότι οι δομές υγείας ακόμη αντέχουν και πως δεν έχουν πιεστεί δραματικά, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις παλινωδίες της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, που μόνο την Τρίτη είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση του 30% των ραντεβού σε όλη τη χώρα.

  Στη διαχείριση της πανδημίας τις κυβερνητικές ευθύνες και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που όμως δεν έγιναν από τη δημοτική αρχή αναφέρθηκε ο Θωμάς Μπέγκας.

  Όπως τόνισε, η κοινωνία εμφανίζει σημάδια κόπωσης και εκνευρισμού, κάτι που είναι ορατό και στα Γιάννενα, την ίδια ώρα όμως που οι χειρισμοί εκ μέρους της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών δεν είναι αποτελεσματικοί.

  «Κατά τη γνώμη μου δεν είναι δικαιολογία η έλλειψη ατομικής ευθύνης. Η διαχείριση μιας πρωτόγνωρης κατάστασης δικαιολογεί και λάθη. Χρειάζεται όμως πολιτικό θάρρος για την παραδοχή των λαθών αυτών και τη διόρθωσή τους. Δεν είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης η αδράνεια ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας ή ο τρόπος λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ένα θέμα που έχει και τοπικές προεκτάσεις καθώς δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουμε για τον τρόπο που μεταφέρονται και στο δήμο μας οι μαθητές».

  Καταδίκη της βίας

  Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, ξεκαθαρίζοντας ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

  Επισήμανε τέλος, ότι το πολιτικό δόγμα της σημερινής κυβέρνησης σε ότι αφορά την επιβολή της δημόσιας τάξης είναι σε λάθος κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας πως στις συνθήκες που ζούμε οι πολίτες θέλουν τον αστυνομικό, προστάτη κι όχι αντίπαλο, μακριά από πολώσεις και διχασμούς.

  Τόσο ο Λαζ. Νάτσης, όσο και ο Χρ. Πατσούρας στάθηκαν στην εικόνα που εμφανίζει σήμερα, όπως είπαν η κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων και την Αστυνομία να παίζει το ρόλο του τιμωρού.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ