Τετάρτη 05.10.2022
More

  Το πετρέλαιο θέρμανσης «ζέστανε» τα ταμεία των πρατηρίων

  Τι λέει ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων, Θ. Παπαδόπουλος

  Έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

  Ο αντιπρόεδρος των Πρατηριούχων, Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην κίνηση από πλευράς των καταναλωτών, λέγοντας ότι υπήρξε μια αύξηση της ζήτησης σε πετρέλαιο θέρμανσης.

  Η εικόνα είναι εντελώς αντίστροφη στα καύσιμα κίνησης, καθώς παρά το γεγονός ότι κινούνται οχήματα στους δρόμους, αυτό σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, δεν αποτυπώνεται και στα νούμερα που σχετίζονται με την πώληση στα πρατήρια.

  Ωστόσο, το πετρέλαιο θέρμανσης φαίνεται να «ζέστανε» λίγο τα ταμεία των πρατηρίων!

  Φέτος, το επίδομα θέρμανσης θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και, όπως έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213-1621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση.

  Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή». Το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

  Όσον αφορά στις πληρωμές του επιδόματος αυτές θα γίνουν:

  •  έως 31/1 για αγορές έως 31/12, και
  •  έως 31/3 για αγορές έως 28/2.

  Δεν θα μπει πρόστιμο, μέχρι νεωτέρας απόφασης

  Στο μεταξύ, για τα ΚΤΕΟ ισχύει αυτή την περίοδο και μέχρι νεωτέρας απόφασης, μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών 3,5 τόνων και άνω  και λεωφορείων. Ο έλεγχος γίνεται σε ΚΤΕΟ που διαθέτουν εγκεκριμένη-αδειοδοτημένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων και υπό την προϋπόθεση:

  α) Μέγιστου αριθμού 9 ατόμων σε αναμονή

  β) Προσέλευσης μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και επίδειξης του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα και

  γ) Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30 μ.μ.

  Ο κ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς υποστήριξε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση η απόφαση της κυβέρνησης καθώς στο ΚΤΕΟ όλοι προσέρχονται με ραντεβού και άρα θα μπορούσε να λειτουργήσει με την λήψη των απαιτούμενων μέτρων.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ