Σάββατο 20.07.2024
More

  Το Ζαγόρι και επισήμως στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

  Στην κεντρική πλατεία της Βίτσας, εκεί που και άλλες φορές στο παρελθόν ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε πολιτικές ομιλίες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο η επίσημη τελετή εγγραφής του Ζαγορίου ως Πολιτιστικό Τοπίο στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 και εκτός του Πρωθυπουργού, θα παραστούν και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες, ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασιλική Κασσιανίδου και αντιπροσωπεία της Unesco.

  Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στη Βίτσα και γενικότερα στον δήμο Ζαγορίου, με την αρωγή και της Περιφέρειας Ηπείρου για την αυριανή εκδήλωσης, αν και υπάρχει μία σχετική ανησυχία για τις καιρικές συνθήκες καθώς προβλέπονται βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Ζαγορίου Γεώρ. Σουκουβέλος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να παραστούν στην τελετή, ενώ έκανε λόγο για μία εξαιρετικά τιμητική διάκριση που δημιουργεί ένα βαρύ φορτίο ευθύνης για τον δήμο Ζαγορίου και την τοπική κοινωνία στο σύνολό της.

  «Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία εξαιρετικά τιμητική διάκριση για τον τόπο μας, γιατί είμαστε ο πρώτος δήμος στην επικράτεια, που αποτελεί στο σύνολό του μνημείο της Unesco, καθώς και το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό τοπίο που εγγράφεται στον κατάλογο», τόνισε ο κ. Σουκουβέλος, για να προσθέσει πως στο εξής, ο δήμος αναλαμβάνει και πολλές υποχρεώσεις και για αυτό θα χρειαστεί η βοήθεια και της Περιφέρειας αλλά και συνολικά της τοπικής κοινωνίας. «Έχουμε υπογράψει μία προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και το υπ. Πολιτισμού. Θα συσταθεί το Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης της πρωτοβουλίας και τα βήματα που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει να γίνουν με προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ