Τετάρτη 22.03.2023
More

  Τράπεζα Ηπείρου: Αναπτυξιακά προϊόντα για την τοπική επιχειρηματικότητα

  Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων της τοπικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες πρόσβασης που διαθέτουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χρηματοδότηση και συζητήθηκε ο αναπτυξιακός αντίκτυπος των επενδύσεων στην τοπική κοινωνία.

  Η Τράπεζα Ηπείρου διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δανειακή χρηματοδότηση για τη στήριξη της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης. Με μειωμένα επιτόκια, χαμηλότερες ή καθόλου εξασφαλίσεις, άμεση ρευστότητα, μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, αυξημένη περίοδος χάριτος και χαμηλές ή καθόλου προμήθειες εγγύησης (επιχορηγούμενες), διασφαλίζει την αποδοτική χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων. Μαζί με τις ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει, οι ΜμΕ έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τις κάνουν ανταγωνιστικές και ικανές να πρωταγωνιστήσουν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

  Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά:

  «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα εργαλείων χρηματοδότησης για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών αναγκών με προνομιακούς όρους. Η Τράπεζα Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών για ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων και οικονομικών κλάδων δραστηριοποίησης. Στόχος μας είναι να είμαστε ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρώτης επιλογής για τις κοινότητές μας, υποστηρίζοντας τις δυναμικές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες της Ηπείρου να αναλάβουν το μερίδιο της αναπτυξιακής προσπάθειας που τους αναλογεί».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ