Πέμπτη 25.07.2024
More

  «Τρέχουν» τα προγράμματα ενισχύεται ο κλάδος των μηχανικών

  Μια σειρά από προγράμματα τρέχουν αυτό το διάστημα ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν κι άλλα που θα αφορούν έμμεσα ή άμεσα τον κατασκευαστικό τομέα.

  Για τα προγράμματα ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου Γιάννης Τσίγκρος τονίζοντας ότι όλα αυτά τα προγράμματα προσφέρουν τα μέγιστα τόσο στον κλάδο όσο και κατά κύριο λόγο στους πολίτες που ωφελούνται από αυτά.

  Όλα έτοιμα για το «Σπίτι μου»

  Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε από τη Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι νέοι από 25 έως 39 ετών μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να υποβάλλουν αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο στο 1/4 του κανονικού επιτοκίου για αγορά πρώτης κατοικίας.

  Από το πρόγραμμα «Σπίτι μου» προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ θα ωφεληθούν σε πρώτη φάση 10.000 πολίτες. Αν εξαντληθεί ο προϋπολογισμός και υπάρχει ανταπόκριση σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα θα επανέλθει καλύπτοντας περισσότερους ενδιαφερόμενους. Επίσης δρομολογείται πρόγραμμα Εξοικονομώ – ανακαινίζω για νέους με χρηματοδότηση έως 35.000 ευρώ προκειμένου να αξιοποιηθούν τα κλειστά λόγω παλαιότητας σπίτια.

  Το πρόγραμμα αφορά σπίτια μέχρι 150 τ.μ. παλαιότητας 15 ετών, υπογράμμισε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση του προγράμματος.

  Την ίδια ώρα τρέχουν προγράμματα «εξοικονομώ» ενώ αναμένεται να τρέξουν κι άλλα ανάλογα προγράμματα που είναι ήδη δρομολογημένα. «Όλα αυτά τα προγράμματα βοηθούν στην τόνωση της συγκεκριμένης αγοράς και συνολικά του κλάδου των μηχανικών», τονίζει ο κ. Τσίγκρος.

  Τέλος, αφορμής δοθείσης καλεί τους πολιτικούς μηχανικούς να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για την ανάδειξη των εκπρόσωπών τους.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ