Σάββατο 25.05.2024
More

  Τρεις μήνες για ένα πεζοδρόμιο μήκους 300 μέτρων…

  «Κολλημένοι» στο τιμόνι του Ι.Χ για χρονικό διάστημα που ποικίλει από 10΄ – 20΄ είναι οι οδηγοί που επιλέγουν να κινηθούν από την οδό 28ης Οκτωβρίου για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης και να κατευθυνθούν είτε προς τη Δωδώνης είτε προς την Αβέρωφ είτε προς την οδό Μπιζανίου.

  Η κατάσταση λόγω των εργασιών που γίνονται για την ανακατασκευή και επέκταση των πεζοδρομίων έχει φέρει στα όριά τους, τους οδηγούς που χάνουν πολύτιμο χρόνο τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τις ώρες αιχμής που η κυκλοφορία στους κεντρικούς σηματοδότες ρυθμίζεται από τροχονόμο. Απορίας άξιον είναι πως για εργασίες – που δεν είναι δα και η ανακατασκευή της Νιάρχου – οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου για την ανακατασκευή πεζοδρομίων σε μήκος 300 μέτρων, κοντεύουν να περάσουν τρεις μήνες και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

  Αυτό βέβαια είναι θέμα ελέγχου από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών που οφείλει να πιέσει τον ανάδοχο να «τρέξει» με πιο γρήγορους ρυθμούς τις εργασίες. Επίσης όμως και στα σημεία από τη συμβολή με τη Χαρ. Τρικούπη μέχρι και το Μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχει τοποθετηθεί η σήμανση για την απαγόρευση της στάθμευσης με τη μεγάλη γάγγραινα και σε αυτήν την περίπτωση να είναι η διπλοστάθμευση για την οποία επίσης δεν υπάρχει κανείς έλεγχος.

  Το μόνο που εμείς μπορούμε να κάνουμε, είναι να σας προτείνουμε να αποφεύγετε τη διέλευση από την 28ης Οκτωβρίου, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών που εκτιμάται ότι θα γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ