Παρασκευή 30.07.2021
More

  Βαριές οι επιπτώσεις στην εργασία των δικηγόρων

  Στην περίπτωση ενός τοπικού lockdown

  Τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει στον εργασιακό βίο εκατοντάδων δικηγόρων στην πόλη, ένα ενδεχόμενο τοπικό lockdown έστω περιορισμένης χρονικής διάρκειας επισήμανε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για την ΠΕ Ιωαννίνων.

  Τις τελευταίες εβδομάδες η αύξηση των κρουσμάτων στα Γιάννενα έχει σημάνει γενικό συναγερμό, ενώ και ο δικηγορικός κόσμος βρίσκεται σε ακόμη μεγαλύτερη κατάσταση ανησυχίας, με δεδομένη την υφιστάμενη καθημερινή κατάσταση πλέον στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου.

  Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων σε χθεσινές της δηλώσεις μπροστά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, αναφέρθηκε σε μία εφιαλτική, όπως την χαρακτήρισε κατάσταση, για την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστεί και να λυθεί.

  Ο συνωστισμός ειδικά τις ημέρες που εκδικάζονται και ποινικές υποθέσεις είναι άνευ προηγουμένου και η κα Νάκα τόνισε, ότι παρά τις εκκλήσεις προς το Εφετείο που έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης του Μεγάρου, λύση δεν έχει βρεθεί, ενώ εξέφρασε τη λύπη της για το ότι τουλάχιστον μέχρι χθες, δεν υπήρχε ανταπόκριση στις ανάγκες.

  «Δε θέλουμε να εγκαλέσουμε κανέναν για την κατάσταση αυτή, αλλά οφείλει να γνωρίζει και ο κόσμος, ότι άλλοι έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση του Μεγάρου και όχι ο Δικηγορικός Σύλλογος. Η πρόεδρος του Εφετείου οφείλει να οργανώσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης», σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει, ότι εκτός από τις υποθέσεις που εκδικάζονται στο ακροατήριο, μείζον θέμα δημιουργείται και επειδή οι πολίτες δε χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για να εξυπηρετηθούν, αλλά προτιμούν ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες να εξυπηρετούνται με φυσική παρουσία στα γραφεία.

  «Σε αυτό βέβαια υπάρχει και μία συνολικότερη ευθύνη γιατί είναι αδιανόητο σήμερα να μην έχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι ψηφιακή υπογραφή», πρόσθεσε.

  Για το πρόγραμμα ενίσχυσης

  Καταλήγοντας η κα Νάκα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων μέσω της περιφέρειας Ηπείρου, επαναλαμβάνοντας, ότι με τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, ένα μικρό τμήμα μόνο των δικηγόρων της περιοχής θα τύχει της χρηματοδότησης.

  «Αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυταπασχολούμενους δικηγόρους, εκείνους που προσπαθούν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα, οφείλουν να αναπροσαρμόσουν τα κριτήρια, διαφορετικά θα τύχουν της χρηματοδότησης τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία», κατέληξε.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ