Τετάρτη 05.10.2022
More

  Βάσεις για νέες ψηφιακές εφαρμογές στο μέλλον

  Η πολιτική του Δήμου Ιωαννιτών για την πρόσβαση των πολιτών

  Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση αυτονόητων παροχών προς τους πολίτες επιχειρεί να κάνει ο δήμος Ιωαννιτών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο χρηματοδότησης για την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση Wi Fi σε δημόσιους χώρους.

  Μία από τις πρωτοβουλίες και ένα έργο που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, που στοχεύει στην ενίσχυση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε συνδεσιμότητα σε επιλεγμένα σημεία πρόσβασης. Η αρμόδια αντιδημαρχία ολοκλήρωσε τη διαδικασία και την εγκατάσταση και ανακοίνωσε και επίσημα την Τετάρτη, τα 12 σημεία πρόσβασης και ενίσχυσης του ασύρματου δικτύου του δήμου.

  Η επιλογή εγκατάστασης έγινε σε συγκεκριμένα κτήρια, δημοτικά και δημόσια, που παρέχουν άμεση πρόσβαση (καλώδιο 1GB) σε ενεργό στοιχείο των οπτικών ινών του μητροπολιτικού δικτύου του δήμου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Λυκογιώργος.

  Οι προδιαγραφές του έργου προσθέτουν στο υπάρχον δίκτυο του δήμου Ιωαννιτών επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών όσον αφορά στην αξιοπιστία και την ταχύτητα.

  «Είναι αλήθεια, ότι αυτό που κάνουμε τώρα, είναι το αυτονόητο, όμως επιχειρούμε γενικότερα, να θέσουμε τις βάσεις για την υλοποίηση νέων εφαρμογών που σήμερα αναπτύσσονται και εφαρμόζονται στην Ευρώπη και που σήμερα μας φαίνονται πολύ μακρινές για τη χώρα και την πόλη μας», ανέφερε ο κ. Λυκογιώργος.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ