Τετάρτη 02.12.2020
More

  Βάσεις για νέες ψηφιακές εφαρμογές στο μέλλον

  Η πολιτική του Δήμου Ιωαννιτών για την πρόσβαση των πολιτών

  Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση αυτονόητων παροχών προς τους πολίτες επιχειρεί να κάνει ο δήμος Ιωαννιτών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο χρηματοδότησης για την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση Wi Fi σε δημόσιους χώρους.

  Μία από τις πρωτοβουλίες και ένα έργο που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, που στοχεύει στην ενίσχυση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε συνδεσιμότητα σε επιλεγμένα σημεία πρόσβασης. Η αρμόδια αντιδημαρχία ολοκλήρωσε τη διαδικασία και την εγκατάσταση και ανακοίνωσε και επίσημα την Τετάρτη, τα 12 σημεία πρόσβασης και ενίσχυσης του ασύρματου δικτύου του δήμου.

  Η επιλογή εγκατάστασης έγινε σε συγκεκριμένα κτήρια, δημοτικά και δημόσια, που παρέχουν άμεση πρόσβαση (καλώδιο 1GB) σε ενεργό στοιχείο των οπτικών ινών του μητροπολιτικού δικτύου του δήμου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Λυκογιώργος.

  Οι προδιαγραφές του έργου προσθέτουν στο υπάρχον δίκτυο του δήμου Ιωαννιτών επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών όσον αφορά στην αξιοπιστία και την ταχύτητα.

  «Είναι αλήθεια, ότι αυτό που κάνουμε τώρα, είναι το αυτονόητο, όμως επιχειρούμε γενικότερα, να θέσουμε τις βάσεις για την υλοποίηση νέων εφαρμογών που σήμερα αναπτύσσονται και εφαρμόζονται στην Ευρώπη και που σήμερα μας φαίνονται πολύ μακρινές για τη χώρα και την πόλη μας», ανέφερε ο κ. Λυκογιώργος.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία

  Εκτενής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Πέτσας για παράταση lockdown: «Θέλουμε περισσότερο χρόνο»

  Παράταση του lockdown προανήγγειλε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σημερινές δηλώσεις του

  Σειρά πήραν τα πλατάνια στην Βορ. Ηπείρου

  Μετά τα πλατάνια που κόπηκαν στο παραλίμνιο και στο Κάστρο, σειρά πήραν τρία ακόμη μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος δένδρα, στη νησίδα της Βορ. Ηπείρου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.