Κυριακή 26.05.2024
More

  Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις

  Παρά το γεγονός ότι στις γιορτές η κίνηση στην πόλη ήταν αυξημένη τα εμπορικά καταστήματα δεν αύξησαν τους τζίρους…

  Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως και τις 29 Φεβρουαρίου. Παρά το γεγονός ότι στις γιορτές η κίνηση στην πόλη ήταν αυξημένη καθώς βρέθηκαν στα Γιάννενα χιλιάδες ξένοι επισκέπτες, τα εμπορικά καταστήματα δεν αύξησαν τους τζίρους… και οι εκπτώσεις γεννούν πολλές προσδοκίες καθώς οι υποχρεώσεις και τα έξοδα τρέχουν.

  Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ελένη Κιοσσέ αναφέρθηκε στην υποτονικότητα της λέγοντας ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αρκέστηκαν σε περιορισμένες αγορές και μάλιστα χαμηλού κόστους.

  «Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν υποτονική παρά το γεγονός ότι ο κόσμος που ήταν στα Γιάννενα ήταν πολύς. Η εκπτωτική περίοδος ελπίζουμε να δώσει  ώθηση στις πωλήσεις και ο τζίρος να αυξηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Στο μεταξύ αυξημένοι θα είναι και οι έλεγχοι στην αγορά σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου που καλεί το καταναλωτικό κοινό να είναι προσεκτικό ενώ προειδοποιεί τους παραβάτες ότι θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.

  Ειδικότερα συστήνεται στους καταναλωτές:

  -Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

  – Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες

  – Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Ιδίως να ερευνούν αν και κατά πόσο επιβάλλονται τόκοι στην αγορά αυτή, αφού, στην περίπτωση αυτή, το κόστος αγοράς αυξάνει ραγδαία.

  – Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής

  – Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ