Τετάρτη 08.12.2021
More

  Υπό αστυνομικό κλοιό η απεργιακή κινητοποίηση

  Εικόνα μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης στα Ιωάννινα

  Την εικόνα μίας αστυνομοκρατούμενης πόλης, έχουν από νωρίς το πρωί τα Ιωάννινα, αφού ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ένστολοι και μη, με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικά σημεία, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο συγκεντρώσεων και συναθροίσεων, για να αποφευχθεί έτσι η διασπορά του ιού.

  Από νωρίς το πρωί έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές, ενώ έχουν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε όσους δεν έχουν τα απαιτούμενε έγγραφα της κατ’ εξαίρεσην μετακίνησης ή δεν έχουν αποστείλει κάποιο μήνυμα στο 13033. Η απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ουσιαστικά δεν έχει πραγματοποιηθεί,  με την έννοια της συγκέντρωσης, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

  Μία αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρ. Γρίβα βρέθηκε στο χώρο, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα και τις αποστάσεις, όπως και τον μέγιστο αριθμό των εννέα ατόμων, που προβλέπει η αστυνομική διάταξη, υποβλήθηκαν σε έλεγχο από την Αστυνομία για το αν έχουν αποσταλεί μηνύματα μετακίνησης και παρέμειναν για λίγα λεπτά στο χώρο.

  Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων του Χατζηκώστα, Κων. Καλαμπόκας και ο Αλ. Μπαλακέρας, από το ΔΣ του ΕΚΙ, έκαναν λόγο για ένα όργιο καταστολής της κινητοποίησης σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει προς ψήφιση ένα αντεργατικό νομοσχέδιο.

  Προσαγωγές στην απεργιακή φρουρά του ΕΚΙ

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Χριστίνας Τουλκιαρίδου, προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, που κατήγγειλε τις προσαγωγές μελών του συνδικαλιστικού κινήματος και απεργών νωρίς το πρωί, από την Αστυνομία, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από μεγάλα καταστήματα και επιχειρήσεις. Η Όλυ Τσουμάνη, δημ. σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση μίλησε για αστυνομοκρατία και καταστολή του εργατικού κινήματος, με μοναδικό στόχο, όχι την προστασία από την πανδημία, αλλά των συμφερόντων της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ