Τετάρτη 24.04.2024
More

  Υψηλές προσδοκίες από τους ξενοδόχους

  Θετικό το πρόσημο από την συνάντηση με την υφυπουργό και το τριήμερο

  Ένα ελληνικό καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς και με αυξημένες ροές ξένων επισκεπτών στην χώρα μας. Αυτό είναι το στοίχημα για το υπουργείο Τουρισμού που παράλληλα κάνει διάφορες προωθητικές ενέργειες και δράσεις στα πλαίσια προβολής των τουριστικών προορισμών.

  Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η πρώτη μεγάλη έξοδος και αρκετοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για μικρές η μεγάλες αποδράσεις. Ζαγόρι αλλά και άλλες ορεινές και παραλιακές περιοχές είχαν κόσμο και αυτό προκαλεί ικανοποίηση στους ανθρώπους του τουρισμού.

  Ο επιδημιολογικός χάρτης δείχνει μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων ενώ την ίδια ώρα αναμένεται άρση των τελευταίων περιορισμών που σχετίζονται με την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά και με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

  Η Υφυπουργός Τουρισμούν Σοφία Ζαχαράκη νστα πλαίσια των ενεργειών που αφορούν το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου βρέθηκε στα Γιάννεναν όπου και συναντήθηκε με ξενοδόχους και συζήτησε μαζί τους τις προοπτικές ανάδειξης τουριστικών περιοχών της Ηπείρου.

  Θετικό το πρόσημο

  Η συνάντηση είχε θετικό πρόσημο για τους ξενοδόχους που βλέπουν αιτήματα ετών όπως η προώθηση των ορεινών μονοπατιών και η ανάδειξη τους, να βρίσκονται στο προσκήνιο συναρμόδιων υπουργείων

  Ο Λευτέρης Ζαρκαδας από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων μίλησε για την προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη ενώ ερωτηθείς για την ανάγκη βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης όσο και σε επίπεδο ξενοδοχειακών υποδομών, συντάχτηκε λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούν να γίνουν.

  Τέλος, αναφορικά με την προβολή στο Ζαγόρι εξαιτίας κοινωνικής εκδήλωσης που έγινε στο Πάπιγκο, υπογράμμισε ότι «κάθε γεγονός μπορεί να είναι θετική διαφήμιση, καθώς η ομορφιά των ορεινών όγκων είναι αδιαμφισβήτητη και μπορεί να αναδειχτεί με πολλούς τρόπους. Ακόμη και με έναν γάμο!»

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ