Κυριακή 21.07.2024
More

  Αεροδρόμιο του Λονδίνου καταργεί το όριο για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές

  Τέλος στο όριο των 100 ml

  Αεροδρόμιο του Λονδίνου επιτρέπει στους επιβάτες πλέον να μεταφέρουν υγρά στις χειραποσκευές τους, χωρίς όριο στο βάρος τους.

  Ένα από τα αεροδρόμια του Λονδίνου, το London City Airport, κατήργησε τον κανονισμό που απαγόρευε τη μεταφορά υγρών άνω των 100ml στις χειραποσκευές καθώς και την απαίτηση για την αφαίρεση ηλεκτρονικών ειδών από τις χειραποσκευές.

  Αυτό, συνέβη όχι γιατί οι διαχειριστές του αεροδρομίου συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για μία ψευδή ανησυχία για την ασφάλεια, αλλά επειδή το αεροδρόμιο έχει πλέον νέα μηχανήματα, που παράγουν μια τρισδιάστατη εικόνα των αποσκευών αντί για μια 2D.

  «Ήταν πανέμορφο, ένα πρωινό δώρο», είπε η Lynne Schey, που ταξίδευσε προς την Ίμπιζα. «Ζήτησα μια πλαστική σακούλα για να βάλω πράγματα μέσα, αλλά μου είπαν ότι δεν χρειάζεται».

  Ο δημοσιογράφος του Guardian εξήγησε ότι πολλά αεροδρόμια στην Ευρώπη καταργούν το παλιό όριο για τα υγρά, όμως σε άλλα εξακολουθεί να ισχύει.

  «Έχουμε 30% περισσότερους επιβάτες μέσα σε μία ώρα», είπε η Alison FitzGerald, COO του London City Airport. «Είναι πολύ λιγότερο αγχωτικό από την άποψη των επιβατών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στον υπεύθυνο ασφαλείας είναι πολύ καλύτερες, επομένως ο εντοπισμός για τις απειλές έχει βελτιωθεί σημαντικά».

  Η Βρετανία έχει ορίσει επί του παρόντος προθεσμία το 2024 για την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και συνεπώς την κατάργηση των παλαιών απαιτήσεων για τα υγρά. Προς την ίδια τακτική κατευθύνονται επίσης η Αυστραλία και η Ολλανδία.

  Ωστόσο, προς το παρόν, οι διερχόμενοι επιβάτες θα πρέπει πάντα να παρακολουθούν τους κανονισμούς του κάθε αεροδρομίου.

  Με πληροφορίες του Guardian/Goodnews

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ