Πέμπτη 09.12.2021
More

  Αφγανιστάν: Ο Ερντογάν χρηματοδοτεί τους Ταλιμπάν-Για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ

  Το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες

  Το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες μετά τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία και το Κατάρ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Σερ Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι.

  «Το αεροδρόμιο της Καμπούλ με την οικονομική υποστήριξη ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ και την Τουρκία θα λειτουργήσει εντός δύο ημερών», δήλωσε ο Στανικζάι, σύμφωνα με το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο TOLO News.

  «Είχαμε την πρόθεση να εγγυηθούμε την ασφάλεια του αεροδρομίου και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια της χώρας αυτής μετά την αποχώρηση των αμερικανών (στρατιωτικών). Έχουμε ακόμη αυτή την πρόθεση», διαβεβαίωνε ήδη από τις 19 Αυγούστου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε την περασμένη εβδομάδα πως τουρκικά στρατεύματα και διπλωμάτες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουν την τάξη στο αεροδρόμιο και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης.

  Επιφυλακτική η Τουρκία ενάντια στους Ταλιμπάν

  «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει το Αφγανιστάν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και να δείξει αλληλεγγύη, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά τη χώρα», σημείωσε.

  Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει πως η χώρα του παραμένει επιφυλακτική έναντι των Ταλιμπάν, που θα αποδείξουν τις προθέσεις τους με έργα και όχι στα λόγια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ