Κυριακή 26.06.2022
More

  Αγόρι βρήκε το δόντι ενός τεράστιου προϊστορικού καρχαρία

  Το εύρημα θα μπορούσε να είναι έως και 20 εκατομμυρίων ετών και εντοπίστηκε σε παραλία της Βρετανίας

  Ένα 6χρονο αγόρι από τη Βρετανία βρήκε το δόντι ενός τεράστιου προϊστορικού μεγαλόδοντα καρχαρία, το οποίο μπορεί να είναι ηλικίας έως και 20 εκατομμυρίων ετών.

  Πιο συγκεκριμένα, ο μικρός Σάμι Σέλτον βρήκε το δόντι 10 εκατοστών στην παραλία Bawdsey στο Suffolk ενώ έψαχνε για απολιθώματα μαζί με τον πατέρα του Πίτερ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλόδοντας θεωρείται το μεγαλύτερο είδος καρχαρία που υπήρξε ποτέ σύμφωνα με τον καθηγητή εξελικτικής βιολογίας Μπεν Γκάροντ.

  «Ο Σάμι ήταν πολύ ενθουσιασμένος όταν εντοπίσαμε θραύσματα δοντιών καρχαρία στην παραλία, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τόσο μεγάλο και βαρύ όσο αυτό», είπε ο πατέρας του παιδιού.

  Οι φωτογραφίες του ευρήματος στάλθηκαν στον καθηγητή Γκάροντ, ο οποίος διαπίστωσε και επισήμως ότι επρόκειτο για αυτό το προϊστορικό είδος ενώ τόνισε μάλιστα πως «τα δόντια του δεν εντοπίζονται συχνά γύρω από τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου».

  «Είναι ένα ιδιαίτερα καλό δείγμα, σε πραγματικά καλή κατάσταση, ενώ συνήθως αρκετά είναι φθαρμένα όταν εντοπίζονται», πρόσθεσε.

  Οι μεγαλόδοντες καρχαρίες είχαν μήκος περίπου 18 μέτρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και ζύγιζαν έως και 60 τόνους. Το εν λόγω είδος κυριαρχούσε σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη εκτός από αυτές γύρω από την Ανταρκτική.

   

   

  Με πληροφορίες από BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ