Κυριακή 21.04.2024
More

  Αίγυπτος: Πέντε άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία

  Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση καρχαρία δύο περίπου μέτρων, κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας. Ανεστάλησαν οι καταδύσεις.

  Πέντε άνθρωποι – εκ των οποίων δύο Ουκρανοί, μητέρα και γιος – τραυματίστηκαν από επίθεση καρχαρία μεγέθους δύο περίπου μέτρων στην Αίγυπτο, στο δημοφιλές καταδυτικό σημείο «Ρας Μοχάμεντ», κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας.

  Το γεγονός καταγράφει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», επικαλούμενη και επίσημη δήλωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, σύμφωνα με την οποία, η αρμόδια υπουργός Γιασμίν Φουάντ έδωσε εντολή για την αναστολή όλων των καταδυτικών δραστηριοτήτων στην εν λόγω περιοχή που συγκεντρώνει πλήθος δυτών από όλον τον κόσμο.

  Ο καρχαρίας, ο οποίος φαίνεται να προέρχεται από τον Ινδικό Ωκεανό, έκανε δύο επιθέσεις –κάτι που αποτελεί σπάνια περίπτωση για τις αιγυπτιακές ακτές, η οποία εξετάζεται από τους αρμοδίους που κατέφθασαν στην περιοχή.

  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τελευταία επίθεση καρχαρία η Αίγυπτος έζησε πριν από δύο χρόνια, το 2018, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Τσέχος τουρίστας στ’ ανοικτά της περιοχής Μάρσα Άλαμ, στην απέναντι όχθη της Ερυθράς Θάλασσας.

  Η αμέσως προηγούμενη επίθεση καρχαρία είχε καταγραφεί πριν από μία δεκαετία, το 2010, όταν μία Γερμανίδα τουρίστρια είχε βρει τον θάνατο και είχαν τραυματιστεί τρεις Ρώσοι τουρίστες κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ